Trendspaning: Är ansiktstatueringen det nya heta?

40 min

Är det möjligt att ena ett moraliskt ansvar att betala skatt med ett juridiskt? Är ansiktstatueringar en generationsfråga? Och vad betyder August Strindberg för den franska kulturen?

Trots att många av dem som avslöjats för att ha skatteplanerat inte gjort något olagligt finns det de som menar att det finns en moralisk skyldighet att aldrig försöka betala mindre i skatt. Louise undrar om det är teoretiskt möjligt att skapa en skattelagstiftning som gör det omöjligt att skatteplanera så att ingen kan säga att han eller hon har brutit mot en moralisk skyldighet att betala skatt? Roger Persson-Österman, professor i skatterätt vid Stockholms universitet, kommer till programmet och förklarar.

Dessutom blir det blir det trendspaning med två generationers tatuerare Peter Svensson och Emil Petterson. Tatueringar har blivit allt mer populära och idag ska vi fördjupa oss lite i den senaste trenden ansiktstatueringar. Varför har den blivit mer populär?

I dag invigdes en staty av August Strindberg i Paris. Ja, han är den förste svensken som hedras på det här sättet i den franska huvudstaden. Dessutom har han fått ett litet torg uppkallat efter sig. Hur påverkar det Strindbergs roll i den franska kulturen? Sveriges Radios Margareta Svensson är på plats.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Thella Johnson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".