Ett avsnitt från P1 Kultur
Eva Bergmans livsnödvändiga teater och tystnad 100 år efter revolutionen
Tis 07 nov 2017 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
I fyra decennier har regissören Eva Bergman haft en central roll i teatersverige, just nu aktuell på Stadsteatern i Göteborg. Och hundra år efter ryska revolutionen är det tyst i Moskva - varför?

I slutet av 70-talet grundade Eva Bergman det som skulle bli barn- och ungdomsscenen Backateatern i Göteborg. Sedan dess har hon varit en central figur i svensk teater. I ett porträtt av Mia Gerdin berättar hon bland annat om att växa som regissör i skuggan av två giganter - hennes mamma och pappa, regissörerna Ellen och Ingemar Bergman

Idag är det på dagen 100 år sedan den ryska revolutionen, men i Ryssland har det varit väldigt tyst kring denna årsdag. P1 Kulturs Fredrik Wadström rapporterar direkt från i Moskva. 

Finns det mer och mindre poetiska sjukdomar? I dagens Essä resonerar författaren och läkaren Salomon Schulman om relationen mellan paranoia och pandemi, och varför Spanska sjukan aldrig förknippats med poesi.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.17
  Pat Metheny, Jan Garbarek & Gary Burton - Maurizius
  Album: Hommage à Eberhard Weber
 • 13.32
  Jan Garbarek - Ov Zarmanali
  Album: Officium Novum
  Bolag: ECM
 • 13.46
  Pat Metheny, Jan Garbarek & Gary Burton - Maurizius
  Album: Hommage à Eberhard Weber
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".