Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
41 min
Vad händer egentligen med rohingyerna i Burma?
Ons 08 nov 2017 kl 15:04
Idag har vi en unik röst i studion. Abul Kalam, som är en av 130 rohingyer som bor i Sverige, berättar sin historia och ger oss en inblick i den långvariga etniska konflikten i hans hemland Burma.

Thella Johnson hoppar idag in för Louise Epstein som är på fackmöte, och det fick Thella tänka på den framgångsrika journalistkampanjen i USA. Vi ska prata om filmkritikernas protest mot Disney i solidaritet med kollegorna på Los Angeles Times som portförbjudits från alla förhandsvisningar efter att tidningen ägnat sig åt granskande journalistik om Disney. Nu har protesterna gett resultat.

Och mer film - Vårt grannland Finlands filmindustri siktar nu på världspublik med Okänd Soldat, är tredje gången Väinö Linnas klassiska roman filmatiseras. Men varför får publiken utanför Finland nu se en förkortad version, dryga två timmar istället för tre timmar?

Är finska filmer och tv-program så exceptionellt svår för omvärlden att följa med i att man måste ge en snabbversion? Eller som det norska uttrycket lyder för något grått, trist och långsamt - "FINSK FJERNSYNSTEATER". Vi pratar med Antero Johansson, psykolog.

 

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thella Johnson
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".