Ett avsnitt från Meny
29 min
Vi hissar och dissar halvfabrikat
Tor 09 nov 2017 kl 10:03
Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Vi har kallat in vår panel som brukar dyka upp och kolla in nya kokböcker, kocken och krögaren Emma Kolback och kunnige matamatören Pontus Eriksson. Och så Menys Nina Frogneborn och Tomas Tengby, tillsammans testar vi buljonger och fonder - i flaska, djupfrysta och färska.

Vi jämför ett cole slaw-kit med en som man gör själv.

Och så testar vi djupfrysta smaksättare – hackad ingefära, chili och gul lök.

– Jag vill tipsa om att använda fryst lök i vissa grytor, säger Emma Kolback. För jag tycker att det blir godare.

Och så testar vi en produktkategori som vuxit i kylarna den senaste tiden - långkokt kött.

Dessutom: vilka halvfabrikat ratar panelen? Och vad tror de om framtiden för halvfabrikat?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".