Skådespelarupprop och Louvre invigs i Abu Dhabi

Här finns inget ljud

Igår samlade 456 kvinnliga skådespelare från film och teatersverige ihop sina röster till en röst och skrev ett upprop i svenska dagbladet med budskapet "Vi har fått nog av sexuellt våld". Hör Harriet Andersson om en rutten kultur som äntligen vädras och genusvetaren och dramaturgen Lisa Lindén om varför det händer just nu.

Dessutom: I helgen öppnas museet Louvre Abu Dhabi - ett enormt projekt med ambition att samla konst från hela världen. Men samtidigt har bygget av Louvre Abu Dhabi kantats av kritik - bland annat för osäkra arbetsförhållanden. Vår kulturkorrespondent Naila Saleem har varit där.

I söndags briserade avslöjandet som fått namnet "paradisläckan". Med sina 13,4 miljoner exponerade dokument har det kallats historiens största läcka.
Veckans ord enligt Eskil Krogh Larsson är: "läcka"

För första gången kommer Jane Austens privata brev på svenska. Och de är tänkta att vara just det: privata. De präglas av vardaglighet och en vass Jane Austen som skvallrar och snackar skit om andra. En sorts brev som säkert de flesta av oss skrivit när vi utgått från att de inte kommer läsas av utomstående. Litteraturkritikern Annina Rabe har läst Jane Austens brev och reflekterar i dagens essä från OBS över det litterära brevskrivandet.

Programledare: Saman Bakhtiari 
Producent: Eskil Krogh Larsson 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".