Esters pappa kom ut som kvinna

30 min

När Ester är 23 år så berättar hennes pappa att han är en kvinna. Att han numer vill bli kallad Ann-Christine. Esters tvingas omdefiniera inte bara vem hennes pappa är utan även vem hon själv är.

Ester växer upp i Rottne i Småland. Hennes barndom var en riktig idyll med en väldigt närvarande pappa som skötte det mesta i hemmet. Han lagade mat, städade och tog hand om familjen. Det var även med honom som Ester och hennes systrar pratade med ifall de hade problem i skolan eller något de ville ha hjälp med.

- Mina vänner hade det inte så hemma, deras pappor låg på soffan och kollade på fotboll. Men för mig var detta inget konstigt, utan det normala och inget jag reflekterade över.

Men under en middag hemma hos Ester och hennes pojkvän när hon är 23 år så säger hennes pappa att han har något viktigt att berätta. Han säger att han alltid haft en kvinnlig sida, enda sedan barndomen. Att han är en kvinna och numer vill bli kallad Ann-Christine.

- Det kom som en chock. Det var nästan som att få ett dödsbesked. Om min pappa inte var den jag trott han varit hela mitt liv – vem var han då? Jag började också ifrågasätta vem jag själv var. Det blev verkligen en kris även för mig.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".