Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här finns Sveriges Radios korrespondenters krönikor i P1-morgon samlade som podd.
Ett avsnitt från Utrikeskrönikan
3:10 min
Det vilda Washington: Kajsa Boglind, Washington
Fre 13 okt 2017 kl 10:00
Utrikeskrönikan den 13 oktober.

Washington fredag

Det finns dagar när tvitterstormarna är så hårda och den politiska djungeln så snårig att luften känns tung och klibbig här i huvudstaden. Dagarna när debatten är så infekterad och alla nyhetsinslag jag gör verkar handla om människor som är arga.

Men då finns det en sak som hjälper - Kajakuthyrningen vid brofästet i Georgetown.

Och på bara några minuter är jag ute på den breda bruna Potomacfloden omgiven av tät grönska. Om jag paddlar till vänster skulle jag ganska snabbt vara framme vid kanten av the Mall och den stora Lincolnstatyn, men den här dagen vill jag bort från politiken och beger mig högerut, ut i det vilda.

Här tar den djungel liknande växtligheten snabbt över vid flodkanten och för varje paddeltag blir bruset svagare bakom mig. Å när jag passerat de tre klippöarna som kallas Systrarna har naturen tagit över helt. Skarvar står blixtilla på sandbankarna. Sköldpaddor vilar sig på stenbumlingar och plumsar klumpigt i när jag närmar mig. Och i det täta bladverket kikar rådjur fram blygt som i en Disneyfilm.

Potomac är ursprungsbefolkningens namn på floden och betyder Något som hämtats. Och på något sätt är det lugnande att tänka på att den flutit fram här i så många tusen år oavsett vad människorna runt den gjort. Här gick slavskeppen uppströms mot Alexandria där köparna väntade,  Usa:s första president George Washington hade sitt gods vid Potomacfloden några mil söderut och i väster där Potomac delar sig mot Shenandoafloden stod några av inbördeskrigets hårdaste slag vid Harpers Ferry. Idag invigs snart det nya påkostade bostadsområdet the Wharf utmed flodstranden, enligt Washington stad ett försök att föra invånare och Potomac närmare varandra.

Allt medan floden flyter på som den alltid har gjort.

För mig har det blivit dags att lämna vattnet och och väggarna av slingerväxter å vända om, in mot stan. Å när jag kliver ur kajaken på bryggan under brofästet så känns det som att jag kan tänka klarare igen.

Jag har blivit påmind om hur tyst det är utanför bruset och om att det finns saker som är beständigare än nyhetsflödet, till exempel en riktig flod.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Utrikeskrönikan
Mo Salah Kl 10:00(3:35 min)

Utrikeskrönika, Cecilia Uddén, 20180528.

Utrikeskrönika, Cecilia Uddén, 20180528.

Hot och biltullar Fre 25 maj kl 10:00(3:13 min)

Utrikeskrönikan. Stockholm, 25 maj 2018

Utrikeskrönikan. Stockholm, 25 maj 2018

Bära fru och spela luftgitarr: de udda nyheternas... Tor 24 maj kl 10:00(3:06 min)

Utrikeskrönika 24 maj, Erika Gabrielsson, Helsingfors.

Utrikeskrönika 24 maj, Erika Gabrielsson, Helsingfors.

Krönikan, Claes Aronsson: En tråkigare onsdagslunch... Ons 23 maj kl 10:00(3:09 min)

Onsdag 23 maj

Onsdag 23 maj

Pappa och Tjeboksary. Ekots: Maria Persson... Tis 22 maj kl 10:00(3:13 min)

Utrikeskrönikan den 22 maj

Utrikeskrönikan den 22 maj

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".