Anna Lundqvist Quintet. Bonus: Bengt Hallberg

Här finns inget ljud

I tisdagens P2 Live Jazz får vi möta den göteborgsbaserade sångerskan Anna Lundqvist med sin kvintett, i en konsert från jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Hon är en mångsidig artist som förutom att hon är en mycket begåvad sångare och låtskrivare också profilerat sig genom sitt engagemang för jämställdhet inom jazzen. Det senaste året har hon varit ordförande i nätverket Impra, som arbetar för ett jämställt musikliv.

2009 kom hennes kritikerhyllade debutplatta Borderline Fiesta och i och med det tog karriären fart på allvar. Sedan dess har det blivit en platta till, City, och nästa är planerad till 2012. Hennes kvintett består av handplockade favoritmusiker, Fabian Kallerdahl, piano, Björn Almgren, sax, Jon-Erik Björänge, trummor och Mattias Grönros, bas. Gruppen fokuserar på samspel, energi och fina melodier.

Under programmets sista kvart återvänder vi till Ystad Sweden Jazz festival och konserten med pianolegendaren Bengt Hallberg. Här bjuds några nummer som inte fick plats i sändningen den 13 september, bl a ett Duke Ellington-potpurri.

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.33
    Anna Lundqvist Quintet - Tango
    Kompositör: Anna Lundqvist
  • 21.27
    Bengt Hallberg - Stockholmsmelodi
    Kompositör: Evert Taube
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista