Frågor om frågorna i intervjun med al-Hariri

40 min

Tonen var vass men ändå familjär i söndagens intervju med Libanons premiärminister som sitter i Saudi. Vi vill förstås veta mer om både intervjun och omständigheterna.

Igår sändes en intervju där Libanons premiärminister Saad al-Hariri intervjuades av den kända teveprofilen Paola Yacoubian. al-Hariri befinner sig sen en vecka tillbaka i Saudiarabien och det finns många frågor kring vad som händer. Yacoubians intervjustil väckte vårt intresse och vi är nästan lika nyfikna på hennes intervju som på vad som händer i Libanon just nu. Hiba Daniel från SVT hjälper oss stilla nyfikenheten vad gäller båda sakerna.

Tänk om inte statistik fanns, skulle vi då gissa oss fram i tillvaron? Eller är statistiken ändå vinklad?I dagens program frågar vi oss vad vi skulle ta oss till utan statistiken - om vi inte hade siffror på hur vi bor, hur vi lever, vad vi tänker. Vi samlar Dan Hedlin, professor vid Stockholms universitet, Agneta Stark, debattör och Anders Ljungberg, Statistiska Centralbyrån, för att prata trender, tendenser och svårigheterna i att få tag på folk.

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.24
    Magnus - O-låten
    Album: Fem myror är fler än fyra elefanter - Guldkorn
    Bolag: WM Sweden
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".