En ljus berättelse

Här finns inget ljud

Guds rike finns inom oss, säger Lukasevangeliet. Från Betlehemskyrkan i Göteborg med pastor Robert Eriksson och världsmusik från medeltiden till Dagerman.

Idag är det söndagen före domsöndagen, det låter allvarligt. Vi lever i allvarliga tider på många sätt. Med miljöhot, fattigdom och krigshärdar.

Vi talar om våldet som påverkar oss i vardagen och det vi möter i den globala rapporteringen.  Pastor Robert Eriksson vill idag möta detta med Jesus budskap om arbetet mot försoning och fred. 

Guds rike handlar om att evigheten redan finns inom människan. Och det handlar inte om mig och mitt liv som ett individuellt räddningsprojekt. Det handlar om hur hela mänskligheten tillsammans kan bli en annan sorts gemenskap, här på jorden. Det handlar om en verklighet där Gud har skapat himmel och jord, osynlig och synligt.

Hållbar värld för alla är temat i Kyrkornas globala vecka där denna gudstjänst är en del. Nu i höst är det två år sen som världens ledare enades om Agenda 2030 och de 17 Globala målen som integrerar ekonomisk, ekologisk och social hållbar utveckling. Det är detta och vikten av alla rättvisefrågor som kyrkor, församlingar och organisationer runt om i Sverige uppmärksammar denna vecka gemensamt.

Bibeltexter

Lukas 17:20-21

Musik

En broder mer (S-E Johansson/S Dagerman)
Sångimprovisation (O Derbas)       
Kyrie improvisation (Iris)      
Psalmer och sånger 334 Hur ska jag prisa dig min Gud?  (C Wesley)
Till ungdomen (Iris)     
Freedom and Peace                 
De tout ton coeur (Anoir Brahem)
Psalmer och sånger 706 Och varje människa ska leva i frihet.(L-Å Lundberg/trad)
Postludium Halah (Avisahai Cohen)

Medverkande

Robert Eriksson, pastor och församlingsföreståndare
Sångensemblen Iris under ledning av Carin Åkesson.
Solosång Kristin Petterson.

Musiker
David Bäck, piano.
Osama Derbas, sång, arabisk tamburin. 
Ulrika Henkelman, orgel.
Maria Larsson, piano, synt.
Sten Källman, sax.
Bashar Sharifah, cello.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.36
    Classical Christmas Music Songs - Danny Boy
    Album: Christmas Spa Music - Christmas Relaxing Spa Classics - Christmas Classical Music and Traditional Christmas Songs for Relaxation - Traditional Christmas Music and Christmas Carols
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista