Ett avsnitt från P2 Live Jazz
Lisa Björänge Quintet
Fre 08 jun 2012 kl 22:45
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hon har alltid sjungit. Sången har alltid varit hennes grej. Och när hon som 15-åring provade att ta ut svängarna i en blues - då föll bitarna verkligen på plats! Det var ju såhär det kunde vara! Debutskivan... heter ”I’m coming home” och kom ut 2010. Det mesta på denna prisade platta är hennes material och hon har fått beröm för sina ”vackra och träffsäkra texter om kärlek och saknad”. Till Fasching kom hon i april med Klas Toresson, tenorsax, Carl Bagge, piano, Per-Ola Landin, kontrabas och Jon Fält, trummor.

Även om Stockholm blir alltmer hemma så är det ändå Sandviken som gäller när det handlar om att ”komma hem” på riktigt. Pappa Åke är trumpetare och pedagog, ledare för Sandvikens Big Band och mannen bakom Bangen Jazz och Blues – den årliga jazz-festivalen. Sandviken är också ”hemmaplan” för två av Lisas spelkamrater – saxofonisten Klas Toresson och trumslagaren Jon Fält.

Lisa Björänge Quintet på Fasching i Stockholm -en inspelning gjord av Pawel Lotski. Mixning Maurice Mogard. Musikproducent Pierre Martin. 

Musik som spelats i avsnittet

  • 22.45
    Lisa Björänge, Carl Bagge, Klas Toresson, Per Ola Landin, Jon Fält - You Can Finally Breathe
    Kompositör: Lisa Björänge
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".