KONSERT: Orgelfestival i Stockholm och gitarrfestival i Uppsala

Här finns inget ljud

Lyssna på en konsert med Thierry Escaich från den nya orgelfestival Organ space i Stockholm. Därefter besöker vi Uppsala internationella gitarrfestival och lyssnar på den kubanska gitarristen Leo Brouwer.

På orgeln i Oscarskyrkan i Stockholm får vi höra den franske organisten, improvisatören och tonsättaren Thierry Escaich spela musik av bland andra Felix Mendelssohn och Louis Vierne, men också ett par stycken av honom själv. Han improviserar exempelvis över Sten Carlbergs musik till de tecknade filmerna om världens starkaste björn, Bamse.

På Uppsala konsert & kongress ägde årets Uppsala internationella gitarrfestival rum. Ett av dragplåstren till årets festival, var den kubanske gitarristen, kompositören och dirigenten Leo Brouwer. Två stycken av honom kommer att spelas i kvällens program. Först ett stycke för stråkkvartett och gitarr med Indrakvartetten och gitarristen Edin Karamazov och sedan ett verk med lite annorlunda besättning: två gitarrsolister och en gitarrorkester bestående av fjorton musiker. Solisterna är Eric Lammers och Jakob Henriques.

Detta är det andra programmet av tre från festivalerna Organ space och Uppsala internationella gitarrfestival. Om en vecka är det dags igen för mer festivalmusik.

Producent: Evert van Berkel
Programledare: Per Lindqvist

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".