Ett avsnitt från P2 Live Jazz
Norma Winstone och Bill Frisell!
Fre 01 jun 2012 kl 22:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Norma Winstone med Nordtyska Radions Storband - NDR Big Band - under ledning av Michael Gibbs. Bill Frisell, den elektriska gitarrens Clark Kent, här i konstellationen Bill Frisell 858 Quartet. Vi hör... en inspelning som vi har fått från den tjeckiska radion inom ramen för samarbetet med den Europeiska Radiounionen - EBU

Norma Winstone är känd för att lägga ribban högt – känd för att ofta överträffa sina högt ställda krav på sej själv, beundrad för sin förmåga att få det svåra att låta så självklart enkelt. I det sena 60-talet sjöng hon ur jazzens standard-repertoar samtidigt som hon testade gränser i ett utforskande av röstens många möjligheter. Sedan några år tillbaka har hon ett pågående samarbete med Nordtyska Radions storband. Hösten 2006 kom deras gemensamma album ”It’s later than you think”. Här blandas den ”nya tidens” standardlåtar med några av de evigt unga, allt i arrangemang av Michael Gibbs. Här återfinns Duke Ellington, Sting, Fats Waller, Nick Drake, Cole Porter och Joni Mitchell.

Konserten ägde rum i Hamburg 16 december 2011.

Norma Winstone som på senare tid också skriver sina texter. Hon gillar tanken att orden redan finns förborgade i musiken och att hennes jobb bara handlar om att frilägga denna inneboende text. 

Vi rör oss i en fortsatt växelverkan mellan bildkonst och musik när vi slår följe med gitarristen Bill Frisell och hans ”858 Quartet”. En konstellation som ursprungligen kom till på beställning när Frisell blev ombedd att göra musik för stråkar som skulle ackompanjera en bildsvit av den tyske målaren Gerhard Richter. En serie om åtta verk samlade under rubriken 858, dvs 858-1 till 858-8. 858 som därmed också fick bli namnet på Frisells kvartett. Här återfinns Jenny Scheimann, violin, Eyvind Kang, viola och Hank Roberts, violoncell. ”Bill Frisell 858 Quartet”.

Konserten ägde rum på Jazz Dock Club i Prag 24 november 2011.

Musik som spelats i avsnittet

  • 22.00
    Bill Frisell, Jenny Scheimann, Eyvind Kang, Hank Roberts - Friend Of Mine/Skippy
    Kompositör: Bill Frisell
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".