Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största scen för levande jazz.
Ett avsnitt från P2 Live Jazz
Norrbotten Big Band med nya kompositioner från årets final i Jazzverk samt nytt verk av Joakim Milder
Tis 29 maj 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Kvällens P2 Live Jazz kommer från Luleå, där vi hör nya verk för storband av unga kompositörer och uruppförande av ett längre stycke för kammarensemble och storband komponerad av Joakim Milder. Fyra scener... i det stora Kulturens Hus i centrala Luleå var 21 april estrad för festivalen NyDanat. Man kunde där höra allt från resultatet av den ensamma tonsättarens slit på kammaren till total gruppimprovisation - här och nu.

Under festivalen rymdes också ett möte som resulterade i två spektakulära konserter med deltagare i  New Music Incubator (NMI) - Det är ett projekt som vartannat år för samman en ny grupp bestående av 20 svenska och brittiska musiker och tonsättare från olika genrer för möten, samspel, experiment och forskning. Det stöds av FST – Föreningen Svenska Tonsättare,  Svensk Musik och dess engelska systerorganisation PRS for Music Foundation. I år sker mötena vid Brunel universitetet i London och Luleå Tekniska universitets institution Acusticum i Piteå.

Den första delen av konserten består av de sex finalbidragen till Jazzverk, som är en kompositionstävling och mästarkurs för unga europeiska storbandskomponister på musikhögskolenivå. Till final har juryn utifrån 31 insända bidrag valt stycken av Moritz Wesp, Artturi Rönkä, Hans-Christian Stephan, Anders Ekman, Jonas Ivar Jurström & Bernd Raffold  

Det är 13:e året i rad som tävlingen äger rum och arrangeras numera av Norrbotten Big Band och Musikhögskolan i Stockholm med mentorerna Mats Hålling och Ann-Sofie Söderqvist, som även är storbandets dirigent under finalen. 

I den andra delen får vi höra uruppförandet och tankarna kring ”Revisit”, en komposition specialskriven av saxofonisten Joakim Milder för Norrbotten Big Band sammanslaget med den kammarensemble för nutida musik som sedan fem år är stationerad i Piteå - Norrbotten NEO. Det är ett längre verk där de båda ensemblerna får ta steg in på varandras domäner och upptäcka nya klangvärldar och uttryck.

Som bonus kommer en låt med Norrbottensmusikens ungdomsstorband, Arctic Youth Jazz Orchestra (AYJO) som inför festivalen hade ett projektsamarbete med den norske trumpetaren och kompositören Ole Jørn Myklebust.

Konsertvärd är musikjournalisten Sofia Nyblom

Musiktekniker Christer Blomgren

Producent Kjell Oscarsson

Lilla salen, Kulturens hus, Luleå, 21 april 2012

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.17
  Norrbotten Big Band, Norrbotten Neo, Joakim Milder - Revisit
  Kompositör: Joakim Milder
 • 21.08
  Ole Jørn Myklebust, Arctic Youth Jazz Orchestra - Arctic Electrics
  Kompositör: Ole Jørn Myklebust
 • 21.23
  Norrbotten Big Band, Outi Tarkiainen - Cayo Coco
  Kompositör: Tero Saarti
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live Jazz
Lars Danielsson, Jan Lundgren med Harry Allen,.. Lör 03 aug 2013 kl 15:07(2:08 min)
Även musiker måste äta Lör 03 aug 2013 kl 15:00(3:08 min)
Clarence Penn Quartet med Thelonius Monk "The... Fre 02 aug 2013 kl 14:14(3:07 min)
Henning Mankell, Hugh Masekela och Kenny Barron Tor 01 aug 2013 kl 21:41(3:32 min)
Ba Cissoko Lör 27 okt 2012 kl 23:34(3:11 min)

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".