Cecilia Persson Trio, Trains and Saxophones och Storskogen

Här finns inget ljud

Tre fullspäckade kvällar, inklusive tre festliga jamsessions. En dubbeldäckad festivalbuss och massor av bra musik. Det handlar om inToDownTo -en storslagen minifestival som drabbade Stockholm i slutet av mars. Ett samarbete med en lång rad gratiskonserter på två inarbetade scener: Hotell Hellsten på Luntmakargatan och Restaurang Hemma hos Kaj i Hammarby Sjöstad.

Festivalen har initierats av de tre unga klubbarna Jazzistán, Jazz på Hellsten och Club:Ovisation – dvs en betydande del av Stockholms yngre jazzscen. Ett gemensamt projekt ”för att skapa en bredare exponering mot nya åhörare – och främja vidare samarbeten och samarbetskultur på gärsrotsnivå inom svenskt jazzliv”.

Det var pianisten Cecilia Persson som fick i uppdrag att inleda inToDownTo-festivalen med sin trio på Hotell Hellsten torsdagen den 29 mars. Cecilia som vi känner från gruppen paavo och en rad andra konstellationer. Här hör vi henne tillsammans med Felix Martinz, vibrafon och Per Texas Johansson, klarinett och basklarinett. Cecilia Persson trio.

Kvällen fortsätter i sällskap med kvartetten Trains and Saxophones. En nybildad konstellation där fyra erfarna bandledare har slagit sej samman kring en gemensam repertoar. ”Ett tåg kommer lastat” – med obändlig energi och gränslös spelglädje. Består av saxofonisten Andreas Gidlund, pianisten Ludvig Berge, basisten  Mattias Grönroos och trumslagaren Lars ”Lade” Källfeldt

Denna gratisfestival varade i dagarna tre och publiken hade dessutom möjlighet att åka gratisbuss mellan Stockholms innerstad och Hammarby Sjöstad. För det var där på restaurang Hemma hos Kaj som man kunde höra ”Storskogen spela Anders Dahl”. Med Storskogen menas Anna Lindal och Eva Lindal, fiol, Leo Svensson, cello, John Eriksson, vibrafon, Erik Carlsson och Henrik Olsson, slagverk, Petter Wästberg och Anders Dahl, elektronik. 

Från inToDownTo, festival på Hemma hos Kaj 30 mars. För mixning svarade Maurice Mogard. Musikproducent Pierre Martin.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".