Rykten om sexuella trakasserier - vad gör jag?

41 min

I Metoo-rörelsens spår har pågår ett enormt uppror bland kvinnor i flera branscher. Men vad ska jag göra om jag får reda på att en kollega beter sig tveksamt? Räcker ett rykte eller måste jag ha sett något med egna ögon?

Just nu hyllas humorgruppen Grotescos "sju mästerverk" som visas i Svt. Louise funderar på hur det senaste avsnittet om kvinnoförtrycket i humorbranschen ska uppfattas. Är det en brilliant feministisk uppgörelse med en unken bransch eller är det en förljugen skildring som bara ytterligare bekräftar förlegade maktstrukturer? Diskussion mellan kulturkritikerna Jenny Aschenbrenner och Gunilla Brodrej.

Vi talar om artister som nyligen väckt debatt genom sina ställningstaganden, Morrissey som ifrågasatt berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp och Nick Cave som fått kritik för beslutet att spela i Israel och antytt att kritikerna är för censur och tystandet av musiker.

Och så har det blivit Moderaternas tur att berätta om sin valkampanj. Strategiansvarige Per Nilsson kommer till studion.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.17
  Tex Williams & His Western Caravan - Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette)
  Album: A-Z: Kitty Daisy & Lewis - 'The Roots of Rock 'n' Roll'
  Bolag: Sunday Best
 • 15.22
  Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street
  Album: Jubilee Street
  Bolag: Bad Seed Ltd
 • 15.42
  Goldfrapp - Annabel
  Album: Tales Of Us
  Bolag: Mute
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".