Tack Sverige!

51 min

Av Sveriges tio miljoner invånare är ungefär var sjätte från ett annat land. Är du en av dem? Och vad har Sverige gett dig som du är tacksam över?

I kvällens Karlavagnen vill vi att du som kommit till Sverige eller har släktingar som kommit hit ska få möjlighet att tacka Sverige!

Är det utbildning, arbete och ett spännande liv i ett annat land som lockat dig till Sverige? Du är kanske tredje generationens Sverigefinländare eftersom dina mor- och farföräldrar flyttade till Sverige för att jobba? Kanske har du kommit hit undan krig, förföljelse eller hot?

Av Sveriges tio miljoner invånare är ungefär var sjätte från ett annat land enligt SCB. Är du en av dem som kommit till Sverige så vill vi att du ringer till oss och berättar om dina erfarenheter av Sverige.

Vad har Sverige gett dig som du är tacksam över? Hur ser ditt liv ut i Sverige? Vad har du själv bidragit med för att göra Sverige till vad det är idag?

Ring och berätta vad du är tacksam över i ditt nya hemland Sverige! 099-110 90 och slussen öppnar klockan 21 som vanligt.

Karlavagnen sänds på webben i Sisuradio med start klockan 21:40 och i P4 efter herrarnas VM-kvalmatch i fotboll, senast med start klockan 23:15. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.25
  Juha Tapio - Sinun Vuoro Loistaa
  Album: Sinun Vuorosi Loistaa
  Kompositör: Juha Tapio
  Bolag: Kaiku Recordings
 • 23.29
  Uno Svenningsson - Du Kommer Ångra Det Här
  Album: Så Mycket Bättre 2017
  Kompositör: Anders Wendin
 • 23.44
  Vesterinen Yhtyeineen - Disko
  Kompositör: Martti Vuorinen
  Bolag: Lee One Cleef Records
 • 23.50
  Dua Lipa - Be The One
  Kompositör: Lucy Taylor/Digital Farm Animals
  Bolag: Warner Music Sweden
 • 23.55
  Zayn & Sia - Dusk Till Dawn
  Kompositör: Sia Furler/Greg Kurstin/Zayn Malik
  Bolag: Sony Music
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".