Kom i stämning inför #MittFinland Live tillsammans med Lisa Miskovsky och Kristian Anttila

41 min

I Popula laddar vi inför den stora galakonserten #MittFinland Live. Artisterna Kristian Anttila och Lisa Miskovsky berättar om sina förväntningar inför den stora kvällen.

Finland fyller 100 år i år och för att hylla det har Sisuradio under året samlat in minnen och berättelser kopplade till Finland. Allt från mormors varma famn till sauna och somrarna i Finland. Projektet har gått under namnet #MittFinland och onsdag 29 november är det dags för en musikalisk kärleksförklaring till Finland – Sisuradios direktsända konsert #MittFinland Live. Kristian Anttila och Lisa Miskovsky är några av artisterna som ska uppträda under konserten.

Göteborgska popmusikern och indiepopfansens halvgud Kristian Anttila brukar förknippas med Västra Frölunda, förorten söder om Göteborg. Rovaniemi i norra Finland kanske inte är lika betydelsefull för Kristian, men nu som vuxen har han börjat upptäcka sina finska rötter. Det är en process som bara börjat, han beskriver själv Finland som något "kittlande diffust"... På #MittFinland Live kommer Kristian för första gången att sjunga på finska, i en duett med Iris Viljanen!

Även artisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky kommer att sjunga på finska för första gången på konserten. I Popula berättar hon hur viktigt det känns att få göra det. Vi får även höra varför hon ibland behöver tvinga sig själv till scenen för att kunna "ta en paus" från alla andra musikintressen. Sisuradios Jan Jacobson intervjuar Lisa i Umeå.

Dessutom tar vår kulturreporter Lina Puranen med oss till Kulturhuset i Stockholm där vi får möta konstnären Ilja Karilampi. Ilja är en av konstnärerna som just nu medverkar på utställningen Folkmusik 2.0 – Svensk Hip Hop på Kulturhuset i Stockholm. Han berättar hur hiphopen påverkar mode och hur den kan vara en katalysator för nya uttryck som sedan blir mainstream.

Popula – tvåspråkig radio från norr till söder och öst till väst!
Fredag 24 nov kl 20.40 i Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.42
  Portugal. The Man - Feel It Still
  Album: Feel It Still
  Kompositör: John Hill/Asa Taccone
  Bolag: Warner Music Sweden
 • 20.52
  Jippu & Samuli Edelmann - Jos Sä Tahdot Niin
  Album: Jos Rakastat
  Kompositör: Hector
  Bolag: WEA
 • 20.59
  Kristian Anttila - Vill Ha Dig
  Album: Vill Ha Dig
  Kompositör: Kristian Anttila
  Bolag: SKIVA
 • 21.08
  Coldplay & Rihanna - Princess Of China
  Album: Mylo Xyloto
  Kompositör: Chris Martin/Will Champion/Jon Buckland/Guy Berryman
  Bolag: EMI
 • 21.16
  Cheek - Enkelit
  Album: Enkelit
  Kompositör: ?
  Bolag: SR/Warner
 • 21.26
  Lisa Miskovsky - Mary
  Album: Last Year's Songs [Greatest Hits]
  Kompositör: Joakim Berg
  Bolag: STOCKHOLM RECORDS
 • 21.38
  Selena Gomez & Marshmello - Wolves
  Album: Wolves
  Kompositör: A Wotman/S Gomez/Marshmello/A Tamposi
  Bolag: Universal
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".