Ett avsnitt från P2 Live
KONSERT: Finland 100 år
Tor 30 nov 2017 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Vi rör oss från Laura Netzels 1800-tal till Kaija Saariahos 2000-tal i denna konsert med idel finsk musik med anledning av att Finland firar 100 år av självständighet. Från Konserthuset i Stockholm

I detta P2 Live uppmärksammar vi att Finland firar 100 år av självständighet och i kväll gör vi det med en konsert från Grünewaldsalen i Stockholms konserthus med Christin Högnabba, sopran, Claudia Bonfiglioli, violin, Mikael Sjögren, violoncell och Stefan Lindgren, piano. Det blir förstås idel finsk musik från, Laura Netzels 1800-tal till Kaija Saariahos 2000-tal.

Förutom Netzel och Saariaho, får vi höra sånger av Erik Fordell, en av de flitigaste finländska tonsättarna under 1900-talet. Till en tidigare generation hör Toivo Kuula, som dog tidigt i livet som offer för en gevärskula. Av honom hör vi en pianotrio från 1908, ett verk som gjorde att han spåddes en lysande framtid. Men så blev det alltså inte.

Konsert 12/11, Grünewaldsalen, Stockholms konserthus.

Programledare: Per Lindqvist

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".