Ett avsnitt från P1 Kultur
Olle Ljungström postumt, besök på Nobelgården och kreativa rutiner för skrivandet
Tor 07 dec 2017 kl 13:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Nästan två år efter sin bortgång är Olle Ljungström åter aktuell med ny skiva. Och vi besöker Nobels gård Björkborn som spelat en viktig roll i Nobelpristets historia. Dessutom: essä om att skriva.

Imorgon fredag släpps Olle Ljungströms senaste album. Ljungström gick bort i maj 2016 efter en längre tids sjukdom. Efter sig lämnade han inspelningar som nu ges ut. Kritiksamtal med vår recensent Viveca Bladh

Inför söndagens uttelning av årets Nobelpris besöker vi det som var Alfred Nobels sommarviste mot slutet av livet, herrgården Björkborn i östra Värmland. Och gården har spelat en högst central roll i Nobelprisets historia. Reportage av Nina Asarnoj

Fler författare skriver böcker om - att skriva böcker. Det handlar sällan om gudomlig inspiration, istället är det hårt arbete och disciplin som gäller. I dagens essä från OBS har journalisten Anna Thulin läst nya handböcker om skrivande av Stephen King och Haruki Murakami och undrar: kan rutiner vara kreativa?

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.33
  Olle Ljungstrom - Jag och min bror
  Album: Måla hela världen
 • 13.36
  Olle Ljungstrom - Kompakta tystnaden
  Album: Måla hela världen
 • 13.40
  Olle Ljungstrom - Du vill va min
  Album: Måla hela världen
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".