Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
30 min
Julklappar till matfolk och tips till julknytis
Tor 14 dec 2017 kl 10:03
I juletid för matintresserade. Vi tipsar om julklappar och julmat.

Meny gästas av två personer som tidigare varit med och pratat kokböcker.

Nadja Hashem, kock och krögare som driver en liten marockansk restaurang i Göteborg. Och matfantasten och skådespelaren Eric Ericson, som i sin yrkesroll just nu spelar i en Karl Gerhard-pjäs på Stadsteatern i Göteborg.

Tillsammans med Menys reporter Nina Frogneborn och programledare Tomas Tengby pratar de julklappar till den matintresserade. Och vad man kan ha med sig på ett julknytis.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.04
    Franska Trion - Nu tändas tusen juleljus
    Album: Våra mest älskade julsånger
    Bolag: Franska Trion
  • 10.05
    Franska Trion - Nu är det jul igen
    Album: Våra mest älskade julsånger
    Bolag: Franska Trion
  • 10.18
    Franska Trion - Julpolska
    Album: Våra mest älskade julsånger
    Bolag: Franska Trion
  • 10.33
    Franska Trion - Ser du stjärnan i det blå (repris)
    Album: Våra mest älskade julsånger
    Bolag: Franska Trion
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Fisk- och grönsaksodling i källaren på bostadshus Tor 12 apr kl 10:03(30 min)

I ett rum stort som ett klassrum kan två ton fisk odlas per år. Samtidigt får man växtnäring för att odla 20 ton grönsaker. Det kallas akvaponi, kombinerad fisk- och växtodling, som kan placeras i t...

I ett rum stort som ett klassrum kan två ton fisk odlas per år. Samtidigt får man växtnäring för att odla 20 ton grönsaker. Det kallas akvaponi, kombinerad fisk- och växtodling, som kan placeras i t...

Så smakar räkor, kyckling och gris – ett matspråk... Tor 05 apr kl 10:03(30 min)

Lars Peder Hedberg tar fram ett språk som beskriver vad maten smakar. Så att vi kan bli mer exakta än "gott" och "äckligt". Det finns ett vinspråk, men inget för mat.

Lars Peder Hedberg tar fram ett språk som beskriver vad maten smakar. Så att vi kan bli mer exakta än "gott" och "äckligt". Det finns ett vinspråk, men inget för mat.

De dyker efter vilda ostron i nollgradigt vatten Tor 29 mar kl 10:03(30 min)

Följ med ostrondykarna i Grebbestad. Ostron – äldre än människan, äldre än gräs. Ostron som förr var människors vardagsmat. Också här hos oss.

Följ med ostrondykarna i Grebbestad. Ostron – äldre än människan, äldre än gräs. Ostron som förr var människors vardagsmat. Också här hos oss.

Mattrender 2018 - i butik, restaurang och hemma Tor 22 mar kl 10:03(30 min)

Mer uteätande, fler soloätare och grönare mat. Och kanske mat från Georgien...

Mer uteätande, fler soloätare och grönare mat. Och kanske mat från Georgien...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".