Pentagons törst efter det utomjordiska

40 min

UFO-forskningen, hur mår den egentligen? Varför är jultröjan hetare än någonsin? Och om hur politikerna kan dra nytta av litteraturen i sina jultal.

Nyligen berättade New York Times att USAs försvarsdepartement i hemlighet bedrivit forskning på UFO:n. Vad handlar det här om? Och har det skett några genombrott i UFO-forskningen på senare år. Det ska vi reda ut tillsammans med journalisten och UFO-experten Clas Svahn.

Många barnfamiljer har det tuff under december månad. Det är mycket som ska hinnas med och pengarna ska räcka. Idag ska vi prata om hur december kan bli en lite mer behaglig månad och så undrar vi också om för många paket gör barnen bortskämda. Anna Karin Wyndhamn, känd från tv-programmet Supernanny Sverige, gästar dagens program.

Vi tar också tempen på jultröjan. Förr ansågs jultröjor utsmyckade med renar och snöflingor som fula och tveksamma i största allmänhet. Nu har de blivit trendiga. Varför? Peyvand Ahmedi, klubbredaktör på Nöjesguiden, kommer till studion och ger oss svaret.

Dessutom tar Louise på sig retorik-hatten. Hon har nämligen lyssnat på moderatledaren Ulf Kristersson och statsminister Stefan Löfvens jultal och slogs av likheterna. Men de var inte fullkomliga, för Louise tror att båda talen skulle vunnit på att referera till skönlitteratur. Lyssna och lär!

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Minna Grönfors 

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.09
    Frédérick De Grandpré - Noël blanc
    Album: Un martini pour Noël
    Bolag: Les Disques Passeport
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".