Postkodlotteriet som kultursponsor och Skarsgård gör röst till barnfilm

Här finns inget ljud

Postkodlotteriet är en av Sveriges största privata kultursponsorer - hör berättelsen om folkhemslotteriet som växte ihop med kommersiell tv. Möt Stellan Skarsgård - aktuell i filmen Gordon och Paddy.

Årets julfilm för de mindre barnen heter "Gordon och Paddy" och bygger på Ulf Nilsson och Gitte Spees böcker. P1 Kultur har mött skådespelarna bakom rösterna i den animerade filmen – Stellan Skarsgård och Melinda Kinnaman.

Postkodlotteriet är en av landets största privata kulturfinansiärer. Mattias Berg berättar historien om folkhemslotteriet som växte ihop med kommersiell tv och vävdes samman med ideella organisationer och drömmen om att bli rik – tills ingen riktigt visste var det ena började och det andra slutade.

Ska man läsa om Jesus – på är det historierna i evangelierna man ska läsa: Matteus, Markus, Lukas, Johannes. På sitt eget sätt berättar alla de fyra evangelierna historien om Jesus. Både det som återges och det som utelämnas i dem har lockat mängder av författare att fylla i luckorna och ge nya perspektiv på berättelsen om Människosonen. I dagens essä från OBS tycker författaren Mattias Hagberg att de alla står sig slätt mot originalen.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista