Ett avsnitt från Dagens dikt
Månadens Diktare: Martina Moliis-Mellberg
Fre 08 dec 2017 kl 12:01
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Dikt: ur sviten "Norra Ishavet" Första rad: De säger att jag insisterade, men det är inte sant. Uppläsning: Martina Moliis-Mellberg

Diktsamling: "7", (Schildts, 2017)

Martina Moliis-Mellberg debuterade 2015 med den hyllade prosalyriska diktsamlingen A (Schildts & Söderströms). Den består av tre sviter som påminner om kortfilmer. Tillsammans formar de en litterär undersökning av ett våldsamt varande, en upplevelse av att vara på fel sida om sig själv och viljan att hitta rätt. A tematiserar möjligheten och begäret att forcera gränser - den mellan människa och djur, land och hav, och huden som skiljer människokroppar åt.

Diktsamlingen 7  (Schildts & Söderströms, 2017) är Moliis-Mellbergs andra diktsamling. Den består av fem sviter upptagna vid frågan om det går att börja om. Om det går att komma undan sig själv och sätta sitt hopp till en plats: havet. Till platser i havet. Till undervattensryggar, isolerade öar, Djupet.

MUSIK Frédéric Chopin: Preludium för piano nr 2 a-moll

EXEKUTÖR Ivo Pogorelich

 

Musik som spelats i avsnittet

 • 12.00
  Frédéric Chopin - Preludium För Piano Nr 2 A-Moll Op 28:2
  Ivo Pogorelich
  Preludes
  Etikett: DGG
 • 12.04
  Ivo Pogorelich - Chopin: 24 Préludes, Op.28 - 2. In A Minor
  Ivo Pogorelich
  Chopin: Preludes Op.28
  Etikett: Universal Music Ireland Ltd.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".