METROPOL MED AMIE

Om Stockholms Kulturnatt med Sara Thorstensson

Onsdag 23 april 2014 kl 14:00

På lördag hålls Stockholm Kulturnatt för femte året i rad. Runt om i vår huvudstad arrangeras det spelningar och utställningar för att uppmärksamma kulturlivet i stan. Sara Thorstensson är projektledare för evenemanget och kommer förbi Amie och Farzad i eftermiddag. Tune in!

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

Ala Abasi tipsar om bästa maten för singlar

Onsdag 23 april 2014 kl 11:01

Är du singel och undrar vilken mat som passar din livsstil? Mästerkocken Ala Abasi har svaret: knäckemacka med köttfärssås. 

METROPOL MED SANNA BRÅDING

Adrian Lux inspireras av film

Onsdag 23 april 2014 kl 09:10

När Adrian Lux gör musik sätter han på en film men stänger av ljudet för att själv tonsätta scenerna. Igår berättade han om sitt musikskapande hos Sanna. Lyssna! 

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

PK-tisdag med shawarma

Tisdag 22 april 2014 kl 14:28

Gurgin, Lisa och Bentan är trötta på att ärtsoppa och pannkaka alltid får ta plats på torsdagar. Istället lanserade de imorse en ny matdag, nämligen shawarma-tisdag. Som pricken över i:t (eller som vitlökssåsen på kebaben) levererade Gurgin också en grym shawarmalåt som fick Lisa att flippa ur.

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

Noursin, Mikael och Isabell berättar om bistånd

Tisdag 22 april 2014 kl 13:00

Noursin Oussi Malki, Mikael Botnen Diamant och Isabell Stenson från Sida Alumni arbetar med att informera om bistånd i skolor. Imorse gästade de Bentan, Gurgin och Lisa. Det blev ett samtal om världsutveckling, Södertälje och att kasta Gurgin från en luftballong. Lyssna!

METROPOL MED AMIE

Amie plus påsk = sant

Lördag 19 april 2014 kl 11:00

Det är påskafton och det är Amie fyra timmar live i radio. Hurra! Så välkommen in i Amies magiska värld för vibbiga gäster och fet musik. Glad påsk! 

METROPOL MED SANNA OCH LISA

Alaska och Stockholm Roller Derby

Fredag 18 april 2014 kl 11:00

Det är superlångfredag aka långperjantai. Idag sänder nämligen Lisa och Sanna tillsammans. Dagens första gäster är Swede Hurt och Panika De Hex från Stockholm Roller Derby som imorgon möter det amerikanska laget Rocky Mountain Rollergirls. Hårt. Vi får också besök av Zacke som ska snacka om sin nya grupp Alaska som han startat med Johan från Movits. Lyssna! 

 

Ps. Under långfredagen och på annandag påsk ser vår tablå lite annorlunda ut. Kolla här

METROPOL

Glad påsk!

Fredag 18 april 2014 kl 07:00

Under långfredagen och på annandag påsk ser vår tablå lite annorlunda ut. Vill du se hur vi sänder? Kolla här

METROPOL MED SANNA BRÅDING

Det är Farzad som fucking kastar

Torsdag 17 april 2014 kl 14:00

Idag drar Farzad till Järva för att testa discgolf. Till sin hjälp får han Tommy Bessner, ordförande i Järva discgolfklubb och William Gummesson som är svensk regerande mästare i discgolf. Sanna hänger i studion och ringer upp Cleo för att höra hennes tankar om Kärleksattacken som fyller sju år. Tune in! 

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

"Ametist ger rappare en chans" - Silvana Imam

Torsdag 17 april 2014 kl 11:11

Silvana Imam är trött på frågor om kvinnliga rappare men pigg på att köra live på Kärleksattackens sju-årsjubileum. Lisa och Bentan ringde upp mc:n för att kolla peppen inför lördag. Lyssna!