Bengt Nilsson och Doris Nilsson är vana boulespelare. Foto: Lisa Jalakas/Sveriges Radio
Hallå Skåne

Boule: populär sport för dem som gillar att umgås

Boulespelande reporter: Är mina svaga armar ett problem?
11 min

Den sociala biten är den största charmen med boulespel.
Det fick sommarpatrullen reda på idag när de tog sig till Vinnö utanför Kristianstad för att bevaka matcherna mellan Bromölla Boulegäng och Boulevännerna Vinnö.

– Den sociala biten är det roligaste. Man umgås. Man boular inte bara, man går ju gärna ut och grillar lite ibland och gör någon utfärd, bara för att det ska bli lite socialt. Det är viktigt. Många är ensamma här, säger Bengt Nilsson som själv har spelat boule i tio år.

Sommarpatrullen hängde hela eftermiddagen på boulebanorna bakom idrottsplatsen i Vinnö, och reporter Lisa Jalakas fick även prova på att kasta några klot i en minimatch mot Bromöllaspelaren Doris Nilsson.

– Lite boulesinne ska man ha, naturligtvis. Men det beror mycket på banorna, och vilka man spelar mot, sade Doris Nilsson.

Vem vann dagens turnering då?

Det gjorde Boulevännerna Vinnö.

Och vem vann minimatchen?

Lyssna på klippet ovan för att höra!

I morgonprogrammet på fredagen fortsatte vi på bouletemat, och talade då med Lasse Franck på Svenska Bouleförbundet om att det sedan fyra år tillbaka är förbjudet att ha både kvinnor och män i samma lag i internationella mästerskap.

Klicka på klippet nedan för att höra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".