• Foto: Fredrik Bergman/Sveriges Radio
  Morgonen med Anders Liljeqvist
  Dåliga samvetet blev en låt.

  Johan slår på stort när tisdagslåten har säsongsavslutning. Han har bjudit in Sméns baglomma, som spelar tisdagslåten live i studion.

 • Morgonen med Anders Liljeqvist

  Firar 150 år är det inte. Nä, Tisdagslåten firar 150 gånger. Egentligen har det spelats 151 tisdagslåtar för att det vid ett tillfälle spelades två låtar. Den första låten var "Pingis igen" med Ove Engström och den senaste var "These boots are made for walking" med Mrs Miller. Hela listan finns nedanför.

 • Morgonen med Anders Liljeqvist

  Tisdagslåten valdes i dag av Pettersson själv och blev "Det är inte lätt att vara ödmjuk" med Mats Rådberg och Rankarna. Morgonen ringde upp Mats för att prata om just ödmjukhet.

 • Morgonen med Anders Liljeqvist

  Risken finns var ett av många svenska proggband under 70-talet med rötterna i Lund. Morgonen fick ett snack med en av grundarna Lars "Ferne" Fernebring.

 • Tisdagslåten

  Danska språket är inte helt lätt  att förstå så Morgonens egen tolk, Annelie Olsson från Kristianstad, fick rycka ut och förklara vad Morgonens Tisdagslåt "Jeg er så ked af den hænger ned af" egentligen handlar om.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Tisdagslåten
  En Loket i keramik är idag värd 1000 kronor

  I Tisdagslåten hyllades en av våra stora TV profiler som låg på Svensktoppen med sin julskiva "God jul" 1993. Morgonen fick ett snack med Leif "Loket" Olsson som hunnit fylla 71 år och är fortfarande aktiv som föredragshållare och konferencier.

 • TISDAGSLÅTEN

  Enligt vetenskapliga studier har världens forskare kommit fram till att tisdagen är veckans tristaste veckodag. Morgonen har bestämt att denna dag behöver lyftas lite extra och detta med musik. Johan Petterssons Tisdagslåt konstruerades för detta ändamål. I dagens Tisdagslåt var det de stora brösttonerna som gällde.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  TISDAGSLÅTEN

  Lassie var den stora film- och TV-stjärnan på 40-50-talen och har hyllats med många låtar genom åren.  En av dessa hyllningar gjorde Olle Jönsson och Lasse Stefanz i slutet av 80-talet. Dryga 20 år senare lyfter Morgonen låten "Lassie - älskad av miljoner" i programpunkten Tisdagslåten.

 • TISDAGSLÅTEN

  Johan serverade ännu en tisdagslåt och idag på temat schlager. "Detta är den sämsta låten i schlagerfacket någonsin" konstaterade Johan. "Jag trodde det var något helt annat" lär Ann-Louise Hansson ha sagt som försvar till att hon ställde upp och sjöng låten Sluta tillsammans med Baren Molle vid Melodifestivalen 2002.

 • Tisdagslåt

  Morgonen har hela veckan en orange nyans och så även Tisdagslåten.  Redaktör Pettersson sökte långt ned i Sveriges Radios grammofonarkiv och hittade en tidlös klassiker på temat IFK. 1976 spelade en ung italienare vid namn Nino Tiritiello in en hyllningslåt till IFK Kristianstad "Vi håller på IFK" i Thorleifs studio i Växjö.

 • Tisdagslåten

  Tisdagslåten är Morgonens programpunkt som syftar att lyfta en helt vanlig tisdag. Ulla-Christina Lindberg skickade ett tips till redaktör Pettersson "spela en låt som jag hörde på 70-talet när jag, min dåvarande man och mina barn campade i Ålborg i Danmark några somrar."

 • Tisdagslåten

  Tisdagarna skall lyftas med hjälp av musik och vår redaktör för programpunkten "Tisdagslåten" Johan Pettersson fick ett tips från Annika Persson "När feststämningen var på topp så sjöngs denna låt minst en gång under kvällens lopp.  Låten heter "Bara 11 år" och sjungs av en tjej vid namn Helene Lindh."

 • 1 av 2
  2 av 2
  Tisdagslåten

  Det är aldrig lätt att sjunga på ett språk som inte är ens eget, men visst gör Jokkmokks-Jokke sitt bästa i den här engelska versionen av Gulligullan? Ewa Petersen från Landskrona är kvinnan bakom önskningen som fick oss att skratta högt redan innan solen kommit upp.

 • Tisdagslåten

  Han har kanske inte gått till historien som en av världshistoriens största sångare men det struntar vi i. Dagens tisdagslåt var ett tips till redaktionen från Eskil Carlsson som passar lite extra så här i skuggan av Sportlovet.....

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista