Höga vågor vid Haväng
Höga vågor vid Haväng. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio

Saknad flicka ännu inte funnen

Polisen: "Vi har fortsatt söka längs kusten"
1:04 min

Man har inte kunnat hittat den 13-åriga flicka som tillsammans med sin pappa förolyckades vid en drunkning vid Haväng på Österlen igår. När räddningsinsatsen avblåstes blev händelsen ett ärende för polisen.

Det var vid 14-tiden på måndagens eftermiddag som larmet kom. Ett turistande sällskap från Tyskland som var och badade på stranden vid Haväng var i kris - då den 13 åriga dottern och hennes pappa inte kunde komma in till land och drev utåt.

Ett stort räddningspådrag - med Sjöräddningen och räddningstjänsten sattes igång.  Flera båtar, lotsbåt och helikopter och dykare.

Pappan hittades och fördes till lasarettet i Ystad, men avled där av sina skador.

Trots många timmars intensivt och svårt sökarbete lyckades man inte hitta flickan.

Hoppet  att finna någon vid liv i den kraftiga blåsten och sjögången och de starka undervattenströmmarna bedömdes uttömt och vid 19-tiden blåstes räddningsinsatsen av, och polisen tog vid och sökte längs kusten.

Från Simrishamns kommun säger Thomas Andersson,  säkerhetschef Ystad-Österlen kommunerna att man nu arbetar med att stödja de överlevande i familjen i traumat och chocken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".