• Norra Skåne

  Norra Skåne-reportern Berit Önell hotas av uppsägning efter att hon under gårdagen tackade nej till att bli omplacerad till tidningens nyinrättade redaktion i Perstorp. Enligt VD, Lars Joel Eriksson, kan inte Berit Önell och chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk arbeta på samma arbetsplats och därför måste Önell omplaceras eller bli uppsagd.

 • Norra Skåne

  Arbetsmiljöverket har beslutat att tidningen Norra Skåne får betala vite på 30 000 kronor om inte arbetsmiljön förbättras. Tidningen ska senast den 23 juni visa vad man tänker gör åt arbetssituationen, enligt tidningen Journalisten.

 • För tredje gången gillt kommer journalistklubben på Skånskan och Norra Skåne att hålla en omröstning om de har förtroende för Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk och Skånska Dagbladets publisher Lars J Eriksson. Det rapporterar journalisten.se.

 • Men inleder ett tillsynsärende mot kommunen.

  Justitiekanslern, JK, beslutade i dag att inte inleda förundersökning mot de kommunpolitiker i Hässleholm som anmälts för brott mot censurförbudet i tryckfrihetslagstiftningen.

 • Den 14 juni kommer 100 grävande journalister att samlas i Hässleholm för att dels manifestera sin oro över den journalistiska utvecklingen på Norra Skåne efter att en reporter blivit omplacerad efter att ha bevakat Hässleholms kommun i femton år. Men också för att ta del av seminarier där grävande journalister berättar om hur man bäst kan bevaka sin kommun.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Sprayade slagord.

  När tjänstemän och politiker kom till jobbet i stadshuset möttes de av en tyst protest till stöd för den omplacerade journalisten Berit Önell på Norra Skåne.

 • De centrala förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare på tidningen Norra Skåne slutade även de, likt de lokala förhandlingarna, i oenighet och nu kan det bli aktuellt att fallet tas upp i arbetsdomstolen.

 • Kommunalråd raderade efterfrågat mail.

  E-post som skulle kunna bringa klarhet i kontakterna mellan Hässleholms politiker och Norra Skånes ägare har raderats. Politikerna anklagas för att ha påverkat tidningens styrelse, men kommunen uppger att den aktuella mejlkonversationen inte går att återskapa och därför inte kan lämnas ut. Men nu har Lars-Göran Wiberg (c), kommunalråd i Hässleholm hittat utskrifter av de raderade mejlen.

 • Röster har höjts för att kräva ledningens avgång.

  Fackklubben på Norra Skåne och Skånska dagbladet har nu tröttnat på ägarnas tystnad i den uppmärksammade konflikten om den omplacerade reportern Berit Önell. På ett möte på onsdagskvällen ska man besluta hur man ska gå vidare.

 • Politiska påtryckningar är konspirationer, enligt tidningsledning.

  En lokaltidnings uppgift är att värna bygdens intressen, och när Norra Skånes granskningar inte gjorde det var man tvungen att agera för att återupprätta trovärdigheten. Så motiverar Norra Skånes högsta ledning att man omplacerat den granskande journalisten Berit Önell.

 • Norra Skåne
  Ska ha försökt stoppa tidningens "negativa skriverier".

  En av Norra Skånes reportrar, Berit Önell, har anmält ledande politiker i Hässleholm till Justitiekanslern, JK. I anmälan vill Berit Önell att JK granskar kommunalråden och kommunfullmäktiges presidium för brott mot censurförbudet i tryckfrihetslagstiftningen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista