• Hallå Skåne

  Författaren och journalisten Lasse Wierup har 20 års erfarenhet av att bevaka den organiserade brottsligheten. Han har bland annat skrivit boken Svensk Maffia från 2007. När han gästade Hallå Skåne diskuterades varför han tycker brottslighet är underbevakat, om vapen på svenska gator och varför Österlen är hans smultronställe i Skåne. 

 • Hallå Skåne

  Afghanistan, Kenya och nu senast Ukraina. För utrikeskorrespondenten Terese Cristiansson är världens alla oroshärdar hennes arbetsplats. I förra veckan kom hon hem till Österlen efter att ha bevakat nedslagsplatsen för flygplanet MH17 som sköts ner över Donetsk i Ukraina. 

 • Hallå Skåne

  Det var först som vuxen som Lisa Aronsson Höglund fick sina neuropsykiatriska diagnoser. Nu bloggar hon om sin vardag och trogna läsare som följer hennes blogg som heter "Tankar i kaos" på tidningarna Norra Skåne och Skånska Dagbladet får en större insikt i hur det är att ha tourettes syndrom eller adhd.

 • Hallå Sommargästen

  "Gul utanpå" heter hans debutbok om utanförskap och uppväxten i Sölvesborg. I höst kommer hans nya bok "Onanisterna", också den om en uppväxt i Sölvesborg. Idag gästar författaren och krönikören Patrik Lundberg Hallå Skåne efter klockan 15.30.

 • Hallå Skåne

  Den prisade författaren Kristina Ohlsson är dubbelt aktuell i år. Dels med debattboken "Den bekymrade byråkraten" om migration och dels med den nya deckarserien om advokat Martin Benner som inleds med boken "Lotus Blues" i oktober. 

 • Restauranggalepriser, White Guide och imponerade utländska matskribenter och så samtidigt förankring i lokala närprocerade råvaror och liten krog i lilla Skåne Tranås.

 • Hallå Skåne

  Det har gått snart 20 år sedan Joakim Bom från Ängelholm kom hem från kriget i Bosnien som soldat. 20 år av smärta, posttraumatisk stressyndrom och flera självmordsförsök - och han är fortfarande inte läkt.

 • Hallå Skåne

  Tänk att ha varit lat, rökare och skadad i 17 år. Sen slår du vad med ditt barn. Ett löplopp ligger i potten och du förlorar. Fem år senare är du superidrottare, med medaljer från veteran-SM och en instruktörsutbildning i Army Fitness. Det är verklighet för 37-åriga Malin Gustafsson från Bromölla.

 • Hallå Skåne
  Att vara beroende av någon annan.

  SM, Grand Prix och OS. Inga tävlingar är för stora för en av Sveriges bästa hoppryttarinnor Lisen Bratt Fredricson. Boendes på en hästgård i Grevlunda på Österlen har hon tränat sina hästar och har både varit med i SVTs Ryttareliten och nu släpps Ridpodden i P3 på nätet.

 • Hallå Skåne
  Brinner för de stora frågorna.

  TV-Programledare, författare och grävande journalist. Lena Sundström skyr inga projekt, inte ens hatet till att skriva eller när hon vet att det kommer få riktigt otäcka reaktioner. Idag är hon sommargäst i Hallå Skåne och här kan du höra hela intervjun oklippt.

 • Hallå Skåne
  Med kroppsuttryck som arbetsredskap.

  I över trettio år har Mats Rondin, Huaröds egna musikgeni, arbetat med Europas bästa symfoniorkestrar. Antingen med sin livskärlek; sin cello från år 1772, eller som den person som dirigerar hundratals personer till samstämmighet.

 • Hallå Skåne
  Med nyfikenheten som drivkraft.

  I decennier har det inte varit många arkeologiska platser som har gått säkra för hans spadar och penslar. Riksgropen i Stockholm, Hovdala slott i Hässleholm - listan kan göras lång. Anders Ödman, Skånes Indiana Jones, är Hallå Skånes första sommargäst!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista