Många starka möten och många kloka tankar #imitthuvud, vår temavecka om psykisk hälsa. Nu sammanfattar vi i Hallå Skåne veckan, men för det slutar vi inte prata om den.

#imitthuvud
Hur mår du? Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen själv eller som närstående. Hela vecka 46 har P4 Kristianstad fokuserat på ämnet psykisk hälsa. Under veckan har vi bland annat hört berörda röster, vad det finns för hjälp, politiska debatter och mycket mycket mer.
Fortsätt skicka in din berättelse. Maila till vår publikredaktör Jenny Johnsson Roos på publiken@sverigesradio.se eller ring 044 - 77 512 80
Tyck till på sociala medier via hashtag #imitthuvud
Här finns en list om du behöver söka hjälp och stöd
Oförståelse och att inte bli tagen på allvar av psykiatrin har varit temat på de lyssnarberättelser som P4 Kristianstad fått in under temaveckan om psykisk hälsa. Ansvarigt regionråd, Anders Åkesson (MP), säger att det handlar om bryta stigmat kring psykisk ohälsa.
Han älskar film och kräftfiske, har jobbat många år inom psykiatrin - och är för tillfället sjukskriven för depression. Dagens gästsidekick i Hallå Skåne heter Pontus Höglund och kommer ifrån Sösdala.
Oförståelse, vikten av stöd och tron om att allt blir bättre. Vi har fått in otroligt många starka och viktiga berättelse från dig som lyssnar.
- Tips från beteendevetaren.
Stress är en anledning till att många människor mår dåligt.
Andra anledningar kan vara en större kris i livet; att någon nära anhörig dör, blir svårt sjuk eller liknande. Då kan man behöva strategier för att ta sig vidare. 1 600 personer tog sitt liv förra året i Sverige. 22-åriga Louise Jakobsson Wigh från Kristianstad hade kunnat bli en av alla dem. Det här är hennes historia om att vara vilse och vikten av att våga fråga.
Hur hanterar man som anhörig när en närstående skadar sig själv? Hur ser man till att man inte glömmer bort sig själv när man hjälper en annan?
- Om ungas psykiska ohälsa
Rebecca Salomonsson är tvåbarnsmamman från Kristianstad som för snart tre år sedan förlorade sin älskade son Tim strax efter han fyllt 18 år. Om hans och andra ungas ohälsa pratar hon om men också om hennes dagliga kamp mot sorgen och andras oförståelse.
Den psykosociala miljön på jobbet är spelar stor roll för hela ditt mående. Stress, hög arbetsbelastning och dålig fysisk miljö kan vara anledningar till att miljön blir dålig, så dålig att man måste sjukskrivas.
- Svårt fråga om privata saker.
Hur är det att arbeta inom psykiatrin? Vi har följt med under ett arbetspass på psykiatriska akuten och på en högintensiv avdelning i Kristianstad. Ett arbete som beskrivs som både krävande och stressigt, men samtidigt väldigt givande.
Måste du alltid gå på de vita strecken på övergångsstället? Eller måste du kolla två gånger att dörren verkligen är låst?
När vardagliga saker som tidigare varit lätta att göra helt plötsligt blir närmast omöjliga att utföra. Att ens barn drar sig undan eller skaffar en helt ny umgängeskrets. Det är några av varningstecken på att en ung person mår dåligt psykiskt.
Unga vuxna är den vanligaste gruppen inom öppenvården i psykiatrin i Skåne. Och många upplever förändringen i tillvaron under gymnasietiden som en tid när pressen på en ökar.
21-åriga Frida började må dåligt i slutet av gymnasiet innan hon skulle ta studenten. Här delar hon med sig av sin berättelse och om hur det var att söka hjälp.
- #imitthuvudBöcker om och kring veckans tema
Böcker om och kring psykisk ohälsa är innehållet idag när Bokklubbens Elisabet Radeklev och Magnus Cadier träffas i Förmiddag. Böcker som antingen lär ut, berättar om en självupplevd ohälsa eller en påhittad sådan.