Skåneval 2018

Stor samsyn runt de politiska frågorna hos Perstorps politiker

35 min

Hur ska det bli fler bostäder, hur ska nyanlända komma in i samhället och hur ska man engagera unga? Det var frågor som invånarna i Perstorp ställde till sina politiker i en direktsänd utfrågning i P4 Kristianstad.

De sex representanterna från olika politiska partier i Perstorps kommunfullmäktige var ganska eniga i de flesta av frågorna som Perstorpsborna ställde till sina politiker under Valpatrullens besök i kommunen på onsdagen. Det hettade till något i frågan om satsning på äldreomsorgen eller en ny idrottshall.

– Det har lagts en massa resurser på att bygga, nu är det dags att satsa på mjuka värden, sade Torgny Lindau, Perstorps Framtid.

– Det kan behövas mer pengar i äldreomsorgen för att anställa mer personal och för att det ska bli effektivt, sade Ulla-Britt Brandin (KD).

De politiker som deltog i direktsändningen var Ronny Nilsson från Socialdemokraterna, Torgny Lindau från Perstorps framtid, Ulla-Britt Brandin från Kristdemokraterna, Jenny Delén från Moderaterna, Bengt Marntell från Centern och Lis-beth Wiberg från Miljöpartiet.

Alla partier i Perstorps kommunfullmäktige var inbjudna, men Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet valde avstå.

Du kan höra hela utfrågningen i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista