Monenlaista musiikkia ja monta artistia

Päiväntiimassa kuulet monenlaista musiikkia ja monta artistia.

 • Päiväntiima 12.05.30.

  - lakko Norjassa maksaa LKAB:le 70 miljoonaa kruunua joka päivä, ja nyt uhkaa LKAB permiteerata, panna pakko lomale tyäväkeä/LKAB hotar att permitera personal på grund av strejken i Norge

  - Norjalaiset soltut lahjotavat 72.000 kruunua Kebnekaisen turistiasemalle hyvästä työstä Hercules-onnettomuuen yhteyessä/Norska soldater skänker 72.000 kronor till Kebnelaise turiststation.

  - Tuhanen kruunua sille joka ei juo alkohoolia äksaami-iltana Mataringissä/Tusen kronor till den som inte dricker alkohol på discot i samband med skolavlsutningen i Övertorneå.

  stig.karlstrom@sr.se

 • Päiväntiima 17/1 2010

  När Torvald Pääjärvi började samla tornedalska låtar till sin första CD så tvivlade omgivningen: Du kommer inte att hitta tillräckligt många. Men pessimisterna hade fel. Nu kommer Torvalds tredje CD med nya och gamla låtar från Tornedalen på svenska och meänkieli. Och det finns låtar till fler skivor.

 • Päiväntiima 18/1 2011

  Det var tänkt att Tomas Marainen i Nedre Soppero skulle bli renskötare när han var ung - men han frös ständigt i det arbetet. Hans far lockade honom till att bli slöjdare i stället. Under arbetet i verkstan föds ofta jojker, såväl nya som till kända låtar som Kuppari och Tornedalssången.

  Men det tog tid innan han vågade sjunga offentligt.

 • Päiväntiima Måndag 3/1 2011

  Carina Henriksson i Vittangi tänker inte bli en diva trots att hon är operasångare. Tvärtom, på olika sätt har hon fått många att bekanta sig med opera i norra Sverige. Hon hoppas att den f.d frikyrka hon och hennes familj bor i ska få en scen som lockar till sig ny publik.

 • Päiväntiima Måndag 3/1 2011

  Byn Jänkisjärvi mellan Övertorneå är basen och inspirationen för artisten NIVA, som egentligen heter Henrik Rytiniemi. Han håller på att spela in sin första skiva och drömmer om hela världen som scen för sin musik.

 • Päiväntiima Tisdag 28/12

  Den nybildade gruppen The meänland från Haparanda sjunger reaggae med budskap. Hittills har man lånat musik från t.ex Sting och Bob Marley, som man skrivit egna texter till. Men en av medlemmarna i gruppen Adam Huuva säger att helt egna låtar är på gång.

 • 5.1.2011

  Det råkade sig att musikgruppen Pajala Tattawin blev till och tornedalsk och arabisk musik möttes. Det berättar Erling Fredriksson som tillsammans med tunisiskan Amiina Anabi utgör kärnan i gruppen som funnits i snart tre år. -Att vi kallar oss Pajala-Tattawin beror på att det är ytterligheter som möts. Snön och isen i Pajala och elden i den sägenomspunnen ökenstaden Tattawin i Tunisien, säger Amiina. Erling hoppas att gruppen en gång ska spela i just Tattawin, för i Pajala har man redan uppträtt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista