Skott i Musikplats Stockholm
1 av 4
Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
Skott i P4 Stockholm
2 av 4
Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
Skott i Musikplats Stockholm
3 av 4
Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
Skott i Musikplats Stockholm
4 av 4
Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.

Skott omtumlad efter succén: Har inte ens varit artist ett år

Pauline Skött har fått en rivstart på karriären. Under artistnamnet Skott hyllas hon av stjärnor som Katy Perry och Lorde för sina låtar. Efter vårens turné i USA gästar hon Musikplats Stockholm.

Med låten Lack Of Emotion fick många i höstas upp ögonen för artisten Skott. Innan dess hade två superstjärnor gett henne en skjuts i karriären på sociala medier.

– Katy Perry skrev om min låt Wolf och Lorde om Porcelain. Jag tycker personligen att det är så himla kul att folk har olika favoriter, säger Pauline Skött som hon egentligen heter.

Skotts melodispråk formades med fiolspel på spelmansstämmor i Dalarna. Hon växte upp i Vikarbyn där folkmusiken var ständigt närvarande. 

Numera bor Skott i Stockholm och den senaste tiden har hon turnérat runt om i USA i städer som Austin, Los Angeles och New York.

– Det har varit jättespännande. Jag har inte ens varit artist ett år så det är omtumlande, säger Pauline i intervjun inför den direktsända spelningen.

Många undrar över artistnamnet, men det är inte krångligare än att hon bara tagit bort prickarna över ö:et i sitt efternamn.

Nu jobbar Skott för att få klart och släppa sitt första album.

– Det lutar väl åt att det ska komma ut runt årsskiftet.

Mer om Musikplats Stockholm här

Relaterat

Mer om Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".