Radioleaks - P4 Radio Stockholm

Radioleaks är till för dig som vill kunna kontakta oss och eventuellt skicka känsligt material på ett säkert krypterat sätt. Tipsa P4 Radio Stockholm om till exempel maktmissbruk och dåliga förhållanden. Din berättelse och kunskap är viktig.

Om Radioleaks
Meddelarskydd och källskydd
Skydda dig själv - råd när du tar kontakt
Kontakta P4 Radio Stockholm öppet

Lämna information till Radioleaks - formulär

 • Vid tips eller kontakt är du alltid välkommen att höra av dig. Vi svarar så snart vi hinner men på grund av bemanning kanske svar dröjer till nästföljande vardag. Var tydlig med om du vill ha svar.
  Telefonnummer: 08-784 96 00
  Mejl:

 • Radioleaks

  Ofta ringer telefonen på redaktionen när en lyssnare har ett tips som hen vill delge oss. Andra gånger dyker tipsen upp i vår mejlkorg, via de sociala medierna. Oavsett hur vi får tips så bygger vår journalistik på kontakten med er stockholmare, på era berättelser och era tips. Om händelser och upplevelser, om glädje, sorg, ilska, orättvisa.

  Inte sällan träffar vi människor som också känner oro för att tipsa och berätta.

  Att tipsa om förhållanden på arbetsplatsen kan vara känsligt. Kan jag få sparken? Vad ska arbetskamraterna säga om de får reda på vem som tipsat? Missförhållanden på barnens skola, kan barnen drabbas om jag berättar?

  Det är med både stolthet och glädje som P4 Radio Stockholm nu kan erbjuda alla stockholmare ytterligare ett sätt att tipsa oss, Radioleaks. Via formuläret kan du på ett säkert sätt lämna information. Det du skriver krypteras och bara några få tar i första skedet del av informationen.

  Vill du vara helt anonym kan du vara det men det går självklart bra att lämna telefonnummer och mejladress.

  Radioleaks finns för att du ska känna dig säker när du lämnar information till oss.

  Din information är viktig för vår journalistik, din berättelse är viktig för att vi ska kunna berätta om, beskriva och granska det Stockholm som vi alla är en del av.

  Jag är övertygad om att alla ni som lyssnar på P4 Radio Stockholm har en intressant nyhet från er vardag att tipsa oss om och som vi kan berätta för alla andra i Stockholms län.


  Mårten Randberg
  Nyhetschef, P4 Radio Stockholm
  marten.randberg@sverigesradio.se

 • Radioleaks är till för våra lyssnare och läsare, medborgarna, de som Sveriges Radio arbetar för. Via Radioleaks kan du digitalt och krypterat lämna uppgifter till Sveriges Radios reportrar.

 • Att bli en källa, en whistleblower och ta sitt ansvar som medborgare är ett viktigt men inte ett enkelt beslut, det finns risker. Sveriges Radio skyddar din identitet och din rätt att vara anonym när din information väl är här. Du bör dock tänka på din säkerhet när du avgör på vilket sätt du ska ta kontakt med Sveriges Radio. Om du är oförsiktig kan du göra misstag som gör att en tredje part kan förstå att det är du som skickat informationen till Sveriges Radio.

 • I Sverige finns i grundlag inskrivet om skydd för källor som vill lämna information som är avsett för publicering. En myndighet har till exempel inte rätt att försöka ta reda på vem som lämnat information, men det gäller inte privata arbetsgivare. Det finns dessutom undantag i grundlagen i speciella situationer. Här är något om vilka regler som gäller och hur Sveriges Radio ser på dem.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista