• Nyhetskrönikan
  Reaktioner.

  Vi vill gärna ha reaktioner på det vi gör på P4 Kronoberg. Var gärna kritiska, ni får gärna bli arga och låta det gå ut över mig. Jag kan oftast förklara vår tanke bakom.

  Men dessa reaktioner vi får in så fort det handlar om personer med annan bakgrund än din blir jag ganska trött på. Har ni funderat på varför ni reagerar på vissa saker men inte andra som kanske är lika eller ännu värre?

  Dagens krönika handlar om att det kanske är dags för dig att tänka efter vad som är viktigt i världen utanför din egen dörr och ditt egna köksbord. Välkommen in.

 • Nyhetskrönika

  Mat. Det är också ett ämne som berör oss alla. Ett ämne vi lägger mycket pengar på oavsett var du är eller vem du är. För äta bör man annars dör man.

  Och på tal om döden så är ju vi svenskar så bra på att se till att då vi äter djur så ska de ha haft ett bra liv och en bra död. Mycket bättre än alla andra. Eller?

  Krönikan handlar idag om mina grisar och andras svin. Välkommen in.

 • Veckans krönika
  Bönen.

  Gud som haver barnen kär. Se till mig som olik är. Vart jag mig i världen vänder, står min lycka i samhällsnormens händer. Lyckan kommer, lyckan går, den som är mest lik lyckan får. Amen.

  Veckans krönika handlar om att bönernas tid är förbi. Nu har vi tagit saken i egna händer. Välkommen in.

 • Veckans krönika

  Julen. Den kan vara glad, underbar, glittrande och värmande. Eller alldeles, alldeles för jävlig.

  Veckans krönika handlar om en omvänd Askungesaga. Välkommen in.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista