• Förlorade föräldrar och flickvän.

  Över 850 personer omkom. 137 klarade sig. På natten den 28 september 1994 inträffade den största katastrofen i modern historia: Estonia förliste i Östersjön. En av de 137 överlevande var Magnus Lindström från Ludvika, som den här natten förlorade båda sina föräldrar och flickvännen i katastrofen.

  Hör hans berättelse här.

 • Kronoberg
  Tjugo år sedan Estonia förliste.

  På söndag är det 20 år sedan den stora färjekatastrofen, när Estonia gick under och 852 människor dog. Eva Malmström i Älmhult miste båda sina föräldrar i olyckan.

  Många minns vad de gjorde och var de befann sig den där dagen.  Vad minns du? Dela gärna med dig.

 • Igår kväll och i natt har man på olika sätt högtidlighållit 20-årsdagen av Estoniakatastrofen. I Estlands huvudstad Tallinn anordnades en konsert, och en flera timmar lång utomhusinstallation, till minne av Estonias offer.

 • Förmiddag

  När Estonia förliste var Eivor Andersson i Önnestad en av sjuksköterskorna som tog hand om personalen på MS Mariella, som deltagit i räddningsarbetet vid Estonia. Och Eivor glömmer aldrig det hon mötte när hon kom ombord på Mariella.
  - Man undrar hur den personalen mår idag, 20 år senare. Har de glömt? Jag tror inte det, säger Eivor Andersson.

 • På söndag är det 20 år sedan Estlines kryssningsfärja Estonia förliste i Östersjön under en färd från Tallinn mot Stockholm. Sammanlagt miste 852 människor livet i katastrofen, natten mellan den 27 och 28 september 1994. Samtal med Erik Ridderstolpe, reporter på Ekot som bevakade katastrofen och följde efterspelet, samt Ines Uusmann och Jan Nygren, kommunikationsminister respektive samordningsminister i den socialdemokratiska regering som tillträdde på hösten 1994.

 • Det har gått 20 år sedan Estonia sjönk i Östersjön. Precis som för tio år sedan uppmärksammas nu årsdagen extra mycket. Rolf Sörman är en av de 137 som fick återvända hem efter förlisningen. Hur är det att återigen bli påmind om timmarna där ute på havet när allt gick snett och havet var ett rytande inferno? Reportage av Anton Karis.

 • Estoniakatastrofen I Klassisk morgon fredag 26 september 2014
  Tre "helvetesdygn".

  Från hela världen strömmade sörjande anhöriga in till Sverige. Och väl på Arlanda flygplats bröt de ihop. Då möttes de av prästen Mikael Ljungström.