Denis Velic i Östers IF. Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio
Denis Velic i Östers IF. Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio
Fotboll

Denis Velic ny assisterande tränare i Öster

2:00 min

Denis Velic blir ny assisterande tränare i Östers IF. Tillsammans med Thomas Askebrand och Karl-Gunnar Björklund ska han vara med och träna Öster nästa säsong.

Han ser uppdraget mer som att han dels är fotbollsspelare och dels är assisterande-assisterande tränare som ska hjälpa Thomas Askebrand då Karl-Gunnar Björklund är borta. 

– Jag ska vara en extra resurs på plats, säger Velic.

Denis Velic är nöjd med det nya uppdraget.

– Det känns grymt stort och det är jättespännande. Frågan kom från Thomas Askebrand själv efter att jag gått tränarutbildningar och gått klart en advance-utbildning för en månad sen.

– Jag har haft tankar på att jag vill göra det här i framtiden och det här är ett litet steg mot en framtida karriär för mig som fotbollstränare, säger han.

Att Denis Velic ny blir assisterande tränare är en nedtrappning i hans roll som fotbollsspelare.

– Det känns som en naturlig övergång då jag blir 34 år i år. Karriären är inte lång. Jag kommer finnas med i truppen och träna som vanligt men jag kanske inte kommer ha en lika framtränade och viktig roll i Östers IF framöver, säger Denis Velic.

Denis Velic ersätts av Mario Vasilj på lagkaptensposten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista