• Recept

  Nu är helgen snart här och vad hör helgen till om inte lite fredagsmys. P4 Västerbottens Matcoach Lina Strömvall ger oss två recept på nyttigare fredagsgodis. Vad sägs om salta rödbetschips och söt banankokoskola?

 • Recept

  Picknick kommer ursprungligen från 1600-talets Frankrike och franska ordet Pique-Nicue. Direkt översatt plocka med sig något av mindre betydelse. Alltså ursprungligen en enklare måltid att äta i det fria. Köksmästaren Per Wahlgren ger oss goda och enkla picknickrecept inför sommaren.

 • Recept

  Vårprimörer till förrätt och farmors kalla inkokta lax till studentmiddagen! Här får du veckans recept från Per Wahlgren, kökschef på Borgagården. Recepten är utformade så att en stor del av arbetet går att förbereda någon dag i förväg. Smaklig måltid!

 • Vilhelmina

  Rolf Lidqvist, i Gråtanliden i Vilhelmina bjuder på sitt eget recept på Fish and chips av abborre. Dessutom får du en fiskehistoria att lyssna på medan du lagar rätten.

 • Nu inför påsken får vi hjälp av kocken Ida Milton med en trerättersmiddag. 


  Recept:
  - Ingefära och limesill 
  - Grillad lax med ugnsbakad potatis samt fetaostkräm 
  - Fransk chokladkaka med chokladganache och kakaonibbs

 • Tisdag 26 februari 2013

  Är det svårt att baka surdegsbröd? Inte nu när vi fått tips och recept av Nils Erik Olofsson. Han har ett konditori i Holmsund och hälsade på i studion för att dela med sig av sina kunskaper.

  Recepten:
  Mauds Hälsolimpa 
  Tyskt lantbröd

 • Tisdag 19 februari 2013

  Det har varit en kall och snörik vinter. För att få värme i kroppen vill Carolina laga stark och smakrik mat. Hon har tagit hjälp av Anders Pettersson Nåw och tillsammans med dem får vi lära oss att laga Indisk mat. 

  Recepten:
  -Egen curryblandning
  -Kulfi glass
  -Rabarberchutney
  -Raita
  -Kashmiri sås
  -Kyckling i curry
  -Jingha (Curryräkor)
  -Chapati

 • Förra veckan lärde Per Whalgren oss att tillaga kalvfond och nu är det dags för fiskfond. Med en god fiskfond kan man bland annat göra goda soppor och såser.

  Läs mer för att se hela receptet.

 • Tisdag 15 Januari 2013

  En god fond är en bra bas i de flesta maträtter. Kocken Per Wahlgren vet hur man gör en välsmakande kalvfond och delar därför med sig av sina kunskaper. Han säger att det är lätt men tidskrävande att göra sin egen fond. 

  Läs mer för att se hela receptet.

 • Idag hjälper kocken Per Wahlgren oss att ta fram en meny som är snäll med både plånboken och kroppen. Rätter som är roliga och lätta att laga men ändå väldigt smakfulla.

  - Musslor i vitt vin och vitlök
  - Ungsrostad majskyckling med rotfrukter
  - Tomatsoppa
  - Tips på dessert och tilltugg

  Läs mer för att se recepten.

 • Signe i Skellefteå tipsade om extra goda och saftiga lussekatter i förra veckan. Receptet har varit efterfrågat av er lyssnare och nu har vi fått tag på det!

  Läs mer för att se hela.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista