Nya E4 Sundsvall

En ny väg tar form från Myre i söder till Skönsberg i norr. Vägen innebär bland annat en ny broförbindelse över Sundsvallsfjärden.

Vägen började utredas redan på 1950-talet, 2011 började man grävningarna och hösten 2015 väntas den stå helt klar.

Här hittar du P4 Västernorrlands samlade rapportering om vägen till en ny väg.

 • "Det är inte rimligt".

  Åter uppmärksammas konstruktionsfel på bron, nu konstateras det att kantbalkarna inte klarar av vinterväghållningen. 

 • Trafikflödet över Sundsvallsbron har nästan halverats på vardagar sedan avgiften infördes den första februari. Infrastrukturminister Anna Johansson (S) tycker att det är ett problem att många väljer att åka genom staden istället för att åka på bron.

  Vad krävs för att få fler att använda bron? Tyck till i kommenteringen.

 • Vägskylt med flera ortsnamn och broavgift.
  Omkring 7 000 fordon kör över bron varje dygn.

  Trafiken över Sundsvallsbron har ungefär halverats sedan avgiften infördes 1 februari. Det visar nya siffror från Trafikverket som presenterades idag. 

  Hur gör du? Kör du över bron eller väljer du bort den när det nu kostar pengar? Kommentera!

 • Trafiken på Landsvägsallén i Sundsvall har minskat med 12 200 fordon per dygn en vardag sedan den nya bron invigdes i Sundsvall. Procentuellt så sker den stora minskningen bland lastbilar.

  Väljer du att köra över Sundsvallsbron nu när det är gratis? Kommer du även köra i februari när man får betala? Diskutera i kommenteringen!

 • Avgift tas ut från och med 1 februari.

  Bron över Sundsvallsfjärden kan komma att vara betald om 40 år, enligt Transportstyrelsen. Det innebär att avgiften då kan komma att tas bort, säger Jonas Maran, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

 • Idag öppnar E4 Sundsvall mellan Myre-Skönsmon, vilket innebär 17 kilometer ny väg. Arbetet med den nya vägsträckningen har pågått sedan 2011 och det har byggts tre nya trafikplatser och 26 broar.

  Ska du ut och premiärköra över de 26 nya broarna på söndag? Hur stor blir förändringen för er som pendlar på sträckan? Berätta!

 • Räddningstjänsten i Medelpad förbereder sig inför öppningen av den nya bron över Sundsvallsfjärden. Personal håller på att utbildas och nya arbetsrutiner har fått införas vid räddningsinsatser på bron eller på den nya motorvägen.

 • Idag öppnade den delen av nya E4 i Sundsvall som ligger vid Skönsberg, norr om Sundsvall, med en ny trafikplats med av- och påfarter till Skönsberg - och en ny rondell som P4 Västernorrlands Per-Erik Karlsson provkörde på premiärdagen.

 • Idag öppnade den delen av nya E4 i Sundsvall som ligger vid Skönsberg, norr om Sundsvall. Det innebär att det blir en ny trafikplats med av- och påfarter till Skönsberg E4 och en kilometer ny väg.

 • Här är filmen från när Rolf Norberg från Härnösand var den första privatbilisten över den nya E4-bron över Sundsvallsfjärden. Det var nämligen han som tog hem auktionen "Först över Sundsvallsbron" vid P4 Västernorrlands insamling för Världens barn tidigare i höstas. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista