• REGIONBILDNING

  Förberedelserna för ett Region Västernorrland fortsätter. Idag träffas ledande politker och chefer från kommunerna och landstinget för att diskutera samarbetet när landstinget bildar region och tar över ansvaret för länets utveckling från Länsstyrelsen.

 • Västernorrland

  Moderaterna i Sundsvall säger nej till landstingets förslag om ett regionförbund i Västernorrland. Sundsvalls kommunalråd Magnus Sjödin menar att det är fel tidpunkt för detta, landstinget bör fokusera på ekonomin och att ge länsborna den sjukvård de behöver.

 • Västernorrland

  Chansen att Västernorrland får bilda region på egen hand kommer att försvagas om inte moderaterna också ställer sig bakom en ansökan. Det säger oppositionsrådet, socialdemokraten Elisabet Strömqvist inför beslutet som landstingsstyrelsen ska fatta nu på förmiddagen.

 • Västernorrland

  2015 kan det vara möjligt för landstinget i Västernorrland att ta över makten från länsstyrelsen och bilda en region helt på egen hand.

 • Västernorrland

  I går klubbade landstingsfullmäktige för att avsluta regionfrågan. Det gjorde man formellt genom att dra tillbaka uppgiften att utreda en hopslagning med Jämtland. Och därmed är regionfrågan död, åtminstone för stunden.

 • Västernorrland

  Under onsdagen väntas regionfrågan formellt få sitt avslut när landstingsfullmäktige drar tillbaka alla sina uppdrag till politikerna om att jobba för en sammanslagning av Västernorrlands och Jämtlands län.

 • Västernorrland

  Kommunförbundet bjuder in den politiska ledningen från alla kommuner i länet och landstingspolitiker till ett rundabordssamtal den 26 april. Det man ska diskutera är regionfrågan.

 • Västernorrland

  Planerna på storregioner där landstingen går ihop ser ut att slopas. De svenska länen kommer att finnas kvar, trots att staten ska dela upp sin verksamhet i större regioner.  Enligt statens utredare Mats Sjöstrand planeras det nu för färre länsstyrelser.

 • Västernorrland

  I förra veckan blev det klart att Västernorrland och Jämtland inte kommer att bilda en region. Nu verkar det också bli stopp för en norr-region med Västerbotten och Norrbotten, där Örnsköldsvik och Sollefteå ville ingå. 

 • Västernorrland

  Det är bra att moderaterna i Västernorrland nu tar ett steg tillbaka och avvaktar med en ansökan om att bilda region med Jämtland. Det tycker moderaterna i Jämtland som kan tänka sig en region helt på egen hand.

 • Västernorrland

  Moderaterna i Landstinget säger definitivt nej till en ny region tillsammans med Jämtland. Det skriver moderaten och landstingsstyrelsens ordförande Per Wahlberg i ett pressmeddelande idag. Det var efter Jämtlands tvekande besked i deras fullmäktige som frågan nu också diskuterats inom moderaternas landstingsgrupp i Västernorrland.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista