• Efter tre

  Dagens sommargäst i Efter tre är Stefan Löfven, svetsaren från Sunnersta som blev partiledare i socialdemokraterna. Hör honom berätta om vad uppväxten i Ådalen betytt för honom - och varför han egentligen slutade med ju-jutsu.

 • Örnsköldsvik

  Socialdemokraterna är det största partiet, visar Sifos senaste väljarundersökning. Samtidigt är Moderaterna de stora förlorarna just nu.

  Båda partierna lyfter jobbfrågan och när Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven talade på arbetarekommunens årsmöte i Örnsköldsvik i dag var det jobben som var i fokus.

 • onsdag 7 mars

  Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven är gäst i dagens Efter tre. Hur har uppväxten i Ådalen påverkat honom? Ska Norrland bli en region? Och hur vill han forma partiets jobbpolitik?

 • Vinterpratare

  Vem är Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven egentligen? Vilka frågor ligger honom närmast hjärtat, vem är hans musikaliska husgud och hur tillbringar han sina fredagskvällar?

  I december 2005 var han vinterpratare i P4 Västernorrlands eftermiddagsprogram.

  P4 Västernorrland bjuder nu på en exklusiv chans att lära känna Stefan Löfven på djupet.

 • Under fredagen ska socialdemokraternas partistyrelse formellt utse Stefan Löfven från Ådalen till ny partiledare. Elvy Söderström, kommunalråd i Örnsköldsvik, är den som håller i ordförandeklubban.

  Före mötet medverkade hon i P4 Morgon.

 • Västernorrland

  Under torsdagen stod det klart att Stefan Löfven med rötter i Ångermanland föreslås bli ny partiledare för Socialdemokraterna.

 • Det var med ett rungande ja som det församlade partistyrelsemötet valde den före detta fackbasen Stefan Löfven till partiordförande för Socialdemokraterna. En rörd Löfven tackade för förtroendet och höll ett långt tal där han bland annat redogjorde för sin feministiska hållning.

  – Partimedlemmar: Jag är en övertygad feminist. Punkt slut, sade Löfven i talet där han också betonade att jobben är hans viktigaste fråga. Ekot rapporterade direkt.

 • Torsdag 26 januari

  Det var i Örnsköldsvik som Stefan Löven började sin karriär som svetsare i slutet av sjuttiotalet. Och det var också där hans fackliga engagemang föddes.

 • Gårdagens besked om att Stefan Löven var det verkställande utskottets förslag till ny partiledare för socialdemokraterna dominerar på svenska ledarsidor i dag. Krönikör: Bo-Göran Bodin.

 • Klockan 12 i dag klubbades det officiellt igenom att Stefan Löfven blir Socialdemokraternas nya partiordförande. Flera ledande socialdemokrater är tydliga med att Löfven är en långsiktig lösning för partiet. Själv var den blivande ledaren fåordig när han anlädde till partistyrelsens möte på fredagmorgonen.

  – Nu ska demokratin ha sin gång och sedan ska jag börja prata politik, sade Löfven till de väntande journalisterna.

 • Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt har som tidigare metallindustriarbetare erfarenhet av Stefan Löfven som sin förbundsordförande, och välkomnar nomineringen till ny ledare för Socialdemokraterna. Även Miljöpartiets språkrör uttalar sig positivt.

 • Den blivande socialdemokratiska partiledaren Stefan Löfven har som IF Metall-ordförande uttalat sig för en fortsatt utbyggnad av kärnkraften, tvärtemot den socialdemokratiska partilinjen att kärnkraften ska avvecklas. Nu måste Löfven ändra sin syn på utbyggnad, enligt Jonas Gunnarsson som ansvarar för kärnsäkerhetsfrågor i Socialdemokraterna.

 • Fackförbundet IF Metalls ordförande Stefan Löfven föreslås som ny partiledare för Socialdemokraterna, berättade socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin på en pressträff i eftermiddags.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista