• Sollefteå

  Husvagnsägare hämtar nu sina husvagnar från campingen på Risön i Sollefteå, för att ta dem till säkrare mark. Under måndagen väntas vattennivåerna öka ytterligare i Ångermanälven och SMHI har utfärdat en klass 2-varning.

 • Västernorrland

  På väderkartorna finns inga regnmoln denna dag och vattenläget stabiliseras efter hand.

  Men det går inte att blåsa faran över än. Nu förbereder sig räddningstjänsten för nya översvämningar, den här gången från Ångermanälven och det på grund av mycket regn i fjällen. Nästa vecka kan framförallt Sollefteå drabbas , varnar Mats Granath på räddningstjänsten i Ådalen

 • ÖVERSVÄMNING

  Drygt 10 meter av vägbanan på väg 335 rasade ner i ett stort hål igår i höjd med Sånga kyrka söder om Sollefteå. Strax innan delar av vägen började rasa kom Elling Westlin körande på vägen.

 • ÖVERSVÄMNING

  Flera vägar och järnvägar har stängts av på grund av översvämmningar i Kramfors/Sollefteå området. Det kommer att ta fram till mitten av nästa vecka innan vägarna är farbara igen, säger Henrik Sundqvist på Trafikverket.

 • SUNDSVALL

  12 000 abonnenter i Njurunda utanför Sundsvall tvingades under ett dygn koka sitt dricksvatten sedan e-kolibakterier upptäckts.

 • KRAMFORS

  Polisen har ökat beredskapen för att kunna ta sig fram snabbt trots översvämningar och bortspolade vägar. Man kommer att ha patruller i både Sollefteå och Kramfors i helgen för att vara säker på att kunna rycka ut.

 • ÖVERSVÄMNINGEN

  Vägar som rasar, banvallen har skadats och regnrekord. Men det intensiva regnandet har också fört med sig nya möjligheter. Nätraälven är nästan helt översvämmad och lyssnaren Per passar på att fiska från köksbordet.

 • ÖVERSVÄMNING

  Normalt under september månad är att det faller 50-70 milimeter regn, nu har vissa områden i Ångermanland fått över 100 millimeter på bara några dagar.

 • Västernorrland

  Räddningstjänsten i Kramfors tar hjälp av en polishelikopter i dag för att försöka överblicka konsekvenserna av översvämningarna och under natten har personal från Kramfors kommun patrullerat vid dem dammar som hotar att brista. Läget har stabiliserats under natten, konstarerar Kramfors kommun efter morgonens krismöte.

 • Sollefteå

  Skolelever som skulle ta sig hem från Sollefteå mot Undrom har blivit fast längs vägen, då delar av väg 335 rasat vid Sånga kyrka.

 • ÖRNSKÖLDSVIK

  I Örnsköldsvik har regnet ännu inte ställt till med några större problem enligt räddningstjänsten. Dock finns det en oro för att Nätraån i Sidensjö är på väg att svämma över på en del ställen och att några fastigheter kan drabbas. En liknande situation kan uppstå för fastigheter vid Själevadsfjärden, säger Håkan Wiberg hos räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

 • Västernorrland

  Polisen i Västernorrland förstärker sin bemanning i Kramfors och Sollefteå under torsdagskvällen och natten mot fredagen på grund av översvämningarna. Hemvärnet är också på väg ut med 15 man i Kramfors för att hjälpa räddningstjänsten med sandsäckar vid översvämningarna i området. 

  Har du bilder från översvämningar? Mmsa till 722 50 börja meddelandet med p4vn.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista