• En ny, svensk studie visar att det vardagliga som äldre personer ägnar sig åt på sin fritid påverkar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdommar. En annan undersökning visar på samband mellan dålig hälsa som vuxen och avsaknaden av eller lågt betyg i ämnet idrott och hälsa i skolan.

 • Vecka 44 är det höstlov för alla skolbarn runt om i landet. Kanske ett tillfälle att ta det lugnt och vila, eller kanske ett tillfälle att ge sig ut och röra på sig tillsammans med sina barn?

  P4 Morgons träningscoach Susanne Liukkonen ger sina bästa höstlovstips för den som vill passa på att ha ett aktivt lov med sina barn.

  Har du tips på vad man kan göra för att hålla igång med barnen på höstlovet? Skriv i

 • Alla skidälskare längtar efter att få ge sig ut i skidspåret. Men för att prestera bra då väl snön ligger på marken kan man se till att träna skidmusklerna. P4 Morgons träningscoach tog med oss ut i Sidsjöns slalombacke för att springa lite med stavar eller Älghuffs som det heter. 

  Hur barmarkstränar du? Skriv i kommenteringen!

 • Stretcha eller inte? Det är frågan, många forskare betonar att stretchingen har både positiva och negativa egenskaper. P4 Morgons träningscoach Susanne Liukkonen pratade om stretching utifrån hennes erfarenhet. Hon passade också på att visa oss några övningar.  

 • P4 Morgons löparklubb har testat Crosstraining utomhus, den här gången gav vi oss på en tuff men effektiv träningsform, intervallträning. Niklas drog på sig träningsoverallen och fick en kurs av Susanne längs Selångerån.  

 • Löparklubben

  För P4 Morgons löparklubb i höst handlar det inte bara om att springa eller gymma. För bästa effekt bör man blanda olika träningsformer. Tillsammans med vår radiocoach Susanne Liukkonen testar vi Crosstraining utomhus - och lär oss hur lätt man kan använda en park eller naturområde som träningsanläggning.

 • VÄSTERNORRLAND

  Susanne Liukkonen, idrottslärare, konditionsfenomen och radiocoach, fortsätter lotsa P4 Västernorrlands lyssnare mot bättre kondition och hälsa. I dag handlar det om att friskvård på arbetsplatsen. Som att börja träna med chefen. Under hösten hör vi Susanne Liukkonen i P4 Morgon varje torsdag klockan 07.40. 

 • Västernorrland

  Löparklubben i P4 Morgon drog ihop personalen på P4 Västernorrland till ett stafettlag i Indalsledenloppet 2013. Målet var att inte komma sist. Det gjorde vi heller inte, placeringen blev 48 av 57 lag. Här kan du se ett bildspel från loppet den 15 juni.

 • Löparklubben

  I dag följde vi Löparklubbens Ewa Carlström ut i löparspåret i Örnsköldsvik. Hon är tillbaka i träning efter en förkylning kort efter att hon fått skor och träningsprogram av Löparklubben. Men skorna kan hon ändå inte använda - på grund av skavsår på hälarna.

 • LÖPARKLUBBEN

  I dag följde P4 Morgon med Löparklubbens medlem Kristoffer Backlund ut i springspåret. Och att programmet som han fått av coach Susanne Liukkonen varit en framgång är uppenbart. Han har följt det till punkt och pricka sedan starten för en månad sedan. 

 • P4 Morgon

  Med våren, ljuset och de snöfria vägarna är det nu nystart med Löparklubben i P4 Morgon. Med oss har vi tre nya medlemmar, alla med milen som mål.

  Coach är konditionsfenomenet Susanne Liukkonen som kan presentera en lång rad fina placeringar i olika lopp på sin meritlista.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista