Stormen Ivar

Här är P4 Västernorrlands samlade rapportering av stormen Ivar som drog in över länet kvällen den 12 december 2013.

 • Just nu behövs mycket extra arbetskraft för att reda upp efter stormen Ivars härjningar. Skogsjätten SCA har kallat in folk från när och fjärran

 • Slutresultatet ligger 25 procent över tidigare beräkningar.

  Stormen Ivar fällde åtta miljoner kubikmeter Norrländsk skog, visar Skogsstyrelsens sammanställning som nu är klar. Det innebär att slutresultatet ligger 25 procent över det tidigare skattningarna.

 • Det säljs mycket motorsågar just nu när det stormfällda virket efter Ivar ska tas om hand. De populäraste modellerna får man vänta någon vecka på eftersom efterfrågan är större än man hinner tillverka.

 • Fallna träd vid skolor tas först.

  Stormen Ivars framfart har påverkat i princip all kommunal skogsmark i Sundsvall. Kommunens bedömning är att upp till 30 000 träd kan vara påverkade och det kommer att ta ungefär ett år att röja allt.

 • 2-3 meter höga rotvältor bildar murar.

  Det jobbas för fullt med att ta hand om det stormfällda virket ute i skogarna efter stormen Ivar.
  Men det kommer att bli svårt att hinna få bort virket från skogen inom utsatt tid. Och det är ett svårt och farligt jobb.

  Kolla in filmklippet i artikeln på hur det ser ut när en rotvälta slår tillbaka!

 • En man i 60-årsåldern från Härnösand avled i går i samband med röjning av nedfallna träd efter stormen Ivar. När ambulansen kom till platsen var mannen fortfarande vid liv. Han fördes till Sundsvalls sjukhus där han senare avled. Mannen befann sig på sin egen mark när olyckan inträffade, men exakt vad som hände är oklart.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista