#uppkopplad

Bredband åt alla har man pratat om i många år nu men hur är det egentligen? Hur många står helt utan uppkoppling eller har en uppkoppling som knappt fungerar? Här samlar vi alla publiceringar från kartläggningen om bredbands-läget i Västernorrland. 

 • Väntas ge täckning långt ute på landsbygden.

  Just nu pågår en kraftig utbyggnad av 4G nätet i länet. När Telia, Telenor och Tele2 inom ett par år är klara med sin utbyggnad kommer den geografiska täckningen i länet att ligga på ungefär 90 procent. 

  Hur är uppkopplingen där du är? Tror du att 4G kan bli ett alternativ där det saknas bredbandsfiber? Kommentera! 

 • Svårt att koppla på trots kabel utanför huset.

  Den här veckan kartlägger P4 Västernorrland hur det ser ut med bredbandsutbyggnaden i länet. Många har hört av sig till oss och reagerat över hur dyrt det är att koppla på sig på Servanets fibernät om man inte gjorde det när kabeln drogs fram första gången.

  Har du fiber i närheten men har inte råd att ansluta? Kommentera! Eller mejla p4vasternorrland@sverigesradio.se. Utan uppkoppling? Ring 060-19 03 30!

 • Två procent har snabbt nät.

  P4 Västernorrland granskar hur det ser ut med tillgång på bredband i länet. Sämst tillgång är det i Kramfors, där har bara  ungefär två procent av befolkningen tillgång till riktigt bra bredband på minst 100 Mbit/s. 

  Kan du vara #uppkopplad där du är eller har du problem att komma ut på nätet? Vi kartlägger hur det ser ut med bredband i Västernorrland. Kommentera eller ring 060-19 03 30. 

 • En 4G-router. Foto: Claudio Bresciani/TT

  Bredband åt alla har man pratat om i många år nu men hur är det egentligen? Hur många står helt utan uppkoppling eller har en som knappt fungerar? Nu kartlägger vi tillsammans med er hur läget ser ut i Västernorrland.

  Är du #uppkopplad eller har du problem att komma ut på nätet? Kommentera!
  eller skicka mejl till p4vasternorrland@sverigesradio.se .
  Utan uppkoppling? Ring 060-19 03 30!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista