Valet 2014 i Örnsköldsviks kommun

Här hittar du nyheter som berör valet 2014 i Örnsköldsviks kommun. Har du tips? Mejla p4vasternorrland@sverigesradio.se.

 

 • Timrås JVM-talang Jonathan Dahlén satte med sina båda mål press på Modo i "slaget om Västernorrland" i Örnsköldsvik. Och när Modo pressade på för att nå kvittering i tredje perioden var det Ludvig Nilsson, Jens Lööke och Jesper Dahlroth som gjorde målen som gav storseger med 5—1 i det hockeyallsvenska derbyt.

 • En man gripen av polis.

  Tre personer har blivit påkörda vid en skola i Domsjö, strax söder om Örnsköldsvik. Samtliga har förts till sjukhus med ben-, rygg- respektive nackskador. En bedöms vara allvarligt skadad.

 • Trots framgångarna för socialdemokraterna i riket och i Västernorrland efter valet i går har partiet förlorat sin egna majoritet i Örnsköldsviks kommun. Kommunalrådet Glenn Nordlund (S) tror att tillbakagången beror på SEKAB-affären.

  Håller du med? Eller vad tror du (S) tillbakagång i Örnsköldsvik beror på? Diskutera!

 • Sverigedemokraterna har ökat med sammanlagt 21 mandat i Västernorrlands kommuner och i landstinget. Men partiet förlorar samtidigt inflytande där de haft det i form av vågmästarroll, som i Sundsvall. 

  Sverigedemokraterna växer i Västernorrland men ser ut att få mindre makt. Hur ser du på det här valresultatet? Diskutera!

 • Röster inrapporterade om drygt en timme.

  Klockan 20.00 stängde vallokalerna i länet och nu pågår rösträkningen för fullt. Det har varit ovanligt stort valdeltagande i Örnsköldsvik, enligt valarbetaren Kent-Håkan Nilsson.

 • Med politiska kommentarer och analyser.

  Under valkvällen håller P4 Västernorrland dig uppdaterad med valresultatet och vi finns med på flera valvakor i länet. Hör oss från klockan 21.10.

 • VAL 2014
  Nya partier ger gräsrötterna hopp

  Antalet småpartier som kandiderar till fullmäktige i länets kommuner ökar, nu är det nio stycken. Det är bra tycker Gunilla Fluur som suttit en mandatperiod för Västra Initiativet i Sollefteå.

 • Karta: Jämför partiernas svar i din kommun.

  Osäker på hur du ska rösta i höstens kommunval? P4 Västernorrland har skickat ut en enkät till alla partier som idag sitter i kommunfullmäktige i länets kommuner. Partiernas svar hittar du här.

  Klicka på en partisymbol på kartan och läs var partiet står i olika frågor!

 • Inför valet är bostadsbristen en stor fråga. Västernorrland har en genomsnittlig kötid på 14 månader för en hyresrätt hos de kommunala bostadsbolagen. Värst är det i Sundsvall där man kan få vänta i över fyra år på en lägenhet. Nu börjar läget bli akut, menar Ali Qadiri på hyresgästföreningen. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista