• Skinnskatteberg

  Även i Skinnskatteberg tycker den borgerliga oppositionen att majoriteten struntar i deras åsikter, samma typ av kritik som vi rapporterat om i Sala. Folkpartiets Carina Sándor,  som leder oppositionen i Skinnskatteberg, hävdar att den rödgröna majoriteten vill kväva den borgerliga alliansen. Men Lars Andersson, socialdemokratisk majoritetsledare, tillbakavisar kritiken helt.

 • S + M = sant?
  1:37 min

  Centern i Kungsör kräver nu att Socialdemokraterna och Moderaterna öppet deklarerar att det är de som tillsammans styr Kungsör i dag. De båda partierna är överens i många frågor, och kontrollerar mycket i Kungsör, menar Centern.

 • Ett år efter valet

  I Fagersta verkar klyftan mellan de två största och rödaste partierna vara överbryggad. Nu samarbetar det tidigare oppositionspartiet Socialdemokraterna med styrande Vänsterpartiet.

 • Ett år efter valet

  Nu tar Centerpartiets gruppledare i Arboga bladet från munnen och berättar vad som orsakade avhoppet från den borgerliga alliansen efter valet förra hösten. Det handlade enligt Kerstin Rosenkvist om vuxenmobbning inom alliansen.

 • Ett år efter valet

  Västerås är en av de kommuner i Västmanland där inget av de politiska blocken har egen majoritet. Egentligen skulle Sverigedemokraterna med tre avgörande mandat kunnat ha en tung roll. Men så har det inte blivit. Partiets gruppledare John Bergström är besviken.

 • När Miljöpartiet och Sverigedemokraterna lämnade platser i Surahammars kommunfullmäktige gav det Socialdemokraterna egen majoritet - och minskade Vänsterpartiets inflytande.

 • Ett år efter valet

  I Surahammar har Socialdemokraterna nu oväntat återtagit den egna majoriteten. Det är en direkt följd av att politiker från andra partier hoppat av sina uppdrag. Socialdemokratiska kommunalrådet Britt-Inger Fröberg har en kluven inställning till den nyvunna maktpositionen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista