• Idag är det exakt tio år sedan den allvarliga bussolyckan utanför Ängelsberg. Sex personer omkom och 43 skadades när en ersättningsbuss för ett inställt tåg körde i diket. Trots att det gått så lång tid är problematiken kring varför olyckan skedde lika aktuell idag.

 • Bussolyckan för tio år sedan

  Det är i dag exakt tio år sedan den allvarliga bussolyckan utanför Ängelsberg inträffade, då sex människor omkom och många skadades. Teemu Sulin är vice ordförande i krisledningsnämnden i Fagersta, han fick en viktig roll efter olyckan, och han minns dagen mycket väl. Erfarenheterna från olyckan har gjort att olika scenarier övas oftare. 

 • BUSSOLYCKAN I ÄNGELSBERG

  Idag, på 10-årsdagen av den allvarliga bussolyckan i Ängelsberg, är problematiken bakom olyckan fortfarande högaktuell. Sex personer omkom och 43 skadades när bussen körde i diket. Bussen var en ersättningsbuss för ett inställt tåg - en verklighet som många pendlare känner igen även idag.

 • Bussolyckan i Ängelsberg

  Om de som åkte i olycksbussen i Ängelsberg för tio år sedan hade haft säkerhetsbälte på sig så hade troligen flera av de sex omkomna överlevt, det slog haverikommissionen fast. När olyckan inträffade var det bara två av de 49 personerna ombord som hade bältet på sig. Men fortfarande i dag är det få som använder bälte när de åker buss, trots att det är lag på det.

 • BUSSOLYCKAN I ÄNGELSBERG

  Svår halka var den viktigaste orsaken till den allvarliga bussolyckan i Ängelsberg för precis tio år sedan. Men det är fortfarande sällan som bussar ställs in på grund av halka. Enligt både SJ och bussbolagen är det helt och hållet upp till föraren att bedöma om vägen är körbar eller inte.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista