Radioleaks - tipsa P4 Västmanland

Radioleaks är en krypterad tjänst för dig som vill lämna information till Sveriges Radio. Hjälp oss avslöja maktmissbruk och korruption. Hur går det till på ditt äldreboende, hur behandlas du av din arbetsgivare, hur används skattepengarna på myndigheten där du jobbar? Vi tar emot allt från mycket känslig information till din berättelse om missförhållanden på jobbet.  • Radioleaks är till för våra lyssnare och läsare, medborgarna, de som Sveriges Radio arbetar för. Via Radioleaks kan du digitalt och krypterat lämna uppgifter till Sveriges Radios reportrar.

  • I Sverige finns i grundlag inskrivet om skydd för källor som vill lämna information som är avsett för publicering. En myndighet har till exempel inte rätt att försöka ta reda på vem som lämnat information, men det gäller inte privata arbetsgivare. Det finns dessutom undantag i grundlagen i speciella situationer. Här är något om vilka regler som gäller och hur Sveriges Radio ser på dem.

  • Att bli en källa, en whistleblower och ta sitt ansvar som medborgare är ett viktigt men inte ett enkelt beslut, det finns risker. Sveriges Radio skyddar din identitet och din rätt att vara anonym när din information väl är här. Du bör dock tänka på din säkerhet när du avgör på vilket sätt du ska ta kontakt med Sveriges Radio. Om du är oförsiktig kan du göra misstag som gör att en tredje part kan förstå att det är du som skickat informationen till Sveriges Radio.